Kaçkar Turizm Birliği toplantısı Artvin’de yapıldı

Artvin'de Kaçkar Turizm Birliği toplantısı, yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayram SARAYOĞLU / ARTVİN-BHA

DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’ndaki toplantıya, Artvin Valisi Turan Ergün, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız, Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Artvin Valisi Turan Ergün Artvin ve Rize’nin sayısız medeniyetin ve kültürün binlerce yıl harmanlanıp kaynaştığı, kültürel birikimin bozulmadan nesilden nesile aktarıldığı, eşsiz doğası ve sıcak samimi insanıyla öne çıkan turizm şehirleri olduğunu söyledi.

Ergün, çeşitli turizm değerlerini barındıran otantik bir turizm bölgesini oluşturan yörenin dik yamaçlı uzun vadileri, birbiri ardına sıralanmış yüksek dağları, eşsiz şelaleleri, birbirinden berrak gölleri, milli parkları, yeşilin her tonunu içinde barındıran yaylaları, fauna ve flora zenginliği ve birçok müstesna güzellikleriyle alternatif turizmde alternatifsiz bir bölge olduğunu kaydetti.

Ergün, “Kaçkar Turizm Birliğimizle doğa harikası bu iki şehrimizde turizmin gelişmesine katkı sağlamak ve gerekli sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik faaliyetlerde bulunmak amacıyla hizmet vermekteyiz. Birliğimizle gerçekleştirmek istediğimiz en önemli amacımız bölge olarak sahip olduğumuz zengin potansiyeli aktif bir şekilde kullanarak bölgemizi hak ettiği ulusal ve uluslararası konuma yükseltmektir.”dedi.

Rize Valisi Vali İhsan Selim Baydaş ise Artvin ile Rize’nin en önemli ortak değerlerinin başında Kaçkar Dağları olduğunu ifade ederek Kaçkar Dağları’nın kıymetinin yeni yeni keşfedilmeye başlandığını söyledi.

Artvin ve Rize’nin turizm alanında gelişmek zorunda olduğunu ifade eden Baydaş, “Bizi diğer şehirlerden farklı kılacak şey, doğamız, dağlarımız, yaylarımız ve Kaçkar’ımız. Kaçkar Turizm Birliği de bu anlamda önemli bir misyona sahip. Bu birliği sağlıklı bir şekilde ilerleteceğimize inancım tam” dedi.

Kaçkar Dağlarından sonra Rize – Artvin Havaalanın da iki ilin buluştuğunu bir yer olduğuna vurgu yapan Baydaş, şunları söyledi:

“Turizmde ciddi mesafeler aldık. Geçen yıl aralık ayında Rize-Artvin Havalanın 1 milyoncu yolcusunu birlikte karşıladık. Bu yılda bu ayın sonu ya da Kasım ayının içinde 1 milyonuncu yolcu gelmiş olacak. Bu şekilde devam ederse gelecek yıl 1 milyon 200 binin üzerinde 1 milyon 300 bin yolcu karşılamış olacağız. Önümüzdeki yıl Antalya Havaalanına sefer koyulmasıyla, İstanbul’a ilave seferlerle, çokça talep edilen Bursa seferleriyle bu havaalanı 1 milyon 500 – 2 milyon yolcu seviyesine ulaşacaktır. Sözün kısası bu havaalanı iki ilin turizmin gelişmesi için önemli bir yer” dedi.

Baydaş, gelecek yıllarda bir ayağı Artvin’de olmak üzere Kaçkar Dağının etrafını dolaşacak şekilde 180 kilometre uzunluğunda ultra maraton yapmayı planladıklarını söyledi.

İki şehir olarak turizm alanında ortak bir dil ve vizyon otaya koymaları gerektiğine değinen Baydaş, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmalar sonrası basına kapalı yapılan toplantıda 2025 yılı mali bütçe görüşmeleri yapıldı.

Kaçkar Turizm Birliği toplantısı Artvin’de yapıldı