‘Yenidoğan Çetesi’ Lideri Fırat Sarı’nın İfadesi Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladıkları ve ihmaller sonucunda ölümlerine sebep oldukları iddia edilen “Yenidoğan Çetesi” ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çete liderlerinden biri olan Fırat Sarı’nın ifadesi ortaya çıktı.

BHA

“Cezaevinden Çıkıp Eğitimimi Tamamladım”Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi olan Dr. Fırat Sarı, ifadesinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğunu belirtti. Sarı, tıp eğitimi sırasında PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde kaldığını, cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam ederek mezun olduğunu söyledi. Ayrıca, zorunlu hizmetini Bingöl’ün Kiğı ilçesinde 3 yıl boyunca yaptığını ekledi.“Tüm İşlemler Kurallara Uygun”Sarı, suçlamalarla ilgili yaptığı savunmada, iddia edilen ihmallerin doğru olmadığını belirtti. Özellikle yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde hemşire eksikliği ve bebeklerin bakımsızlıktan ölmeleri iddialarını yalanladı.

Sarı, “Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı bir doktor görev almalıdır ve bu doktor da benim. Her şey prosedüre uygundur,” ifadelerini kullandı.“Mali İşlemlerle İlgili Savunma Yaptı”Mahkemenin mali incelemelerinde tespit edilen para hareketleri hakkında ise Sarı, bu paraların motivasyon amaçlı çalışanlara gönderildiğini belirtti. “Şirketim ve şahsım tarafından gönderilen paralar, danışmanlık yaptığım hastanelerde çalışanlara motivasyon amaçlı gönderilen paralardır,” diye açıkladı.

 

“Suçlamalar Asılsız, Tüm İşlemler Prosedüre Uygun”Sarı, kendisinin hastanelerdeki doktorlara, hemşirelere veya herhangi bir sağlık çalışanına usulsüz talimat vermediğini belirterek, “Entübe olmayan bir bebeğin entübe gibi gösterilmesini, daha düşük seviyedeki bir bebeğin yüksek seviyede gösterilmesini veya uygulanmayan tedavilerin uygulandı gibi gösterilmesini kimseye söylemedim,” dedi. Ayrıca, hastanelerde kullanılan ilaçların saklanması ya da dışarı çıkarılması yönünde herhangi bir talimat yok

‘Yenidoğan Çetesi’ Lideri Fırat Sarı’nın İfadesi Ortaya Çıktı