Konya’da Pazar günü ne yapabilirsiniz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KONYA-BHA

Bugün siyasetten ve güncel konulardan uzak tam bir Pazar yazısı yazayım istiyorum. Tabii ki siyasetin bir yaşantı biçimi olduğunu düşünürsek siyasetten kopma şansımız yok ama yine de deneyelim.

Genelde Konya’da insanlar “ne yapacağız ki” diye burun bükerler. Bunu işin ilginci Konyalı da yapar Konyalı olmayan da…

Mesela bugün Konya’da nasıl bir gün geçirebilirsiniz, beraberce bakalım. Sabah kalktığınızda evinizde kahvaltınızı yapabilirsiniz. Ancak tabii ki Konya’da çok fazla, hem de istediğiniz ölçüde kahvaltı sunumu yapan restoranlar bulunmaktadır. Otellerin kahvaltıları da oldukça ilgi çekici ve değerlendirilebilecek kahvaltı yerleridir.

Öğle yemeği için bir değişiklik yapıp mesela ailecek Özel Ciğerci’ye gidebilirsiniz. Tabii burada Özel Ciğerci’den de bahsedeyim size. Geçtiğimiz hafta bir basın toplantısıyla 21.yılını kutlayan Özel Ciğerci kuzu ciğeriyle, kebaplarıyla çok güzel bir hizmet sunmakta. İşletmecisi Mehmet Eşmekaya Bilkent mezunu genç bir arkadaş ve 21 yıldır bu hizmeti Alaaddin meydanındaki yerinde vermekte.

İşin doğrusu kuzu ciğeri lezzetlidir ama çoğu yerde kuzu yerine (kuzu deseler de) dana ciğeri kullanılmaktadır. Zaten tüm ciğercilerin kuzu ciğeri sattığını düşünmek aynı zamanda ülkedeki hayvancılığı ve kuzu üretimini düşünürsek çok da olası gözükmez. Konya’da ciğeri iki yerde yiyorum. Birisi Özel ciğerci, diğeri de Ciğerci Fatih. Diğer yerlerde hiç yemediğim için bir şey diyemiyorum ama bu iki yerde gönül rahatlığıyla yiyebiliyorum.

Bugün ciğerinizi de yedikten sonra Dedeman Otel salon alanında Moda Alışveriş Festivali adı altında düzenlenen festivale bir göz atabilirsiniz. Oradan çıkınca Selçuklu Kongre Merkezi’nde açılan Kitap Fuarı Pazar günü yapılacak en iyi işlerden birisi olabilir.

Kitap fuarında stantları gezebilir ve her yaştan okurları ağırlayabilecek kitaplarla tanışabilirsiniz. Aynı zamanda fuarda düzenlenen etkinlikleri takip edebilirsiniz. Birçok yazarın hem kitaplarını imzaladığı hem de söyleşi yaptığı etkinliklerde ilginizi çekebilecek yazarlar bulabilirsiniz. Bu arada bugün 19.00’da Bekir Develi’nin hoşsohbetinden de yararlanabilirsiniz.

İşte bir pazarı dolu dolu geçirebileceğiniz bir program. Zaten pazartesi de iş günü olduğu için akşam evinize de zaman ayırabilirsiniz.

Bu programın herkesi tatmin edeceği düşünülemez. Ancak ailecek geçirilecek bir pazar inanın bir haftanızın güzel geçmesine sebep olacaktır. Herkesin kendi anlayışına göre bir eğlence ve zaman geçirme kültürü illaki vardır.

Burada bir turizm yazısı gibi müzeleri, mesireleri gezilebilecek yerler yazılabilirdi. Ama bu gezi yerlerini her zaman ziyaret edebilirsiniz. Alternatif bir program olarak ben biraz da kendime göre olanı yazdım.

Sizler de kendinize göre bir program yapar ve bana da yazarsanız o programlara da burada yer verir ve hep beraber yararlanırız.

Dostlukla kalın.

Konya’da Pazar günü ne yapabilirsiniz?