Güvenpark terör saldırısına ilişkin davada karar: Mehmet Veysi Dolaşan’a 5 bin 172 yıl hapis

Güvenpark'ta 36 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada sanık Mehmet Veysi Dolaşan'a 5 bin 172 yıl hapis cezası verildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Ankara’da 8 yıl önce gerçekleşen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Güvenpark terör saldırısına ilişkin yeniden görülen davada karar açıklandı. Tutuklu sanık Mehmet Veysi Dolaşan, toplamda 5 bin 172 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırı, 13 Mart 2016’da Atatürk Bulvarı’ndaki Güvenpark otobüs durakları önünde, terör örgütü PKK/KCK mensupları Özgür Ünsal ve Seher Çağla Demir’in bomba yüklü aracı patlatması sonucu meydana gelmiş, 36 kişi yaşamını yitirmiş ve 349 kişi yaralanmıştı.

Davada, sanık Dolaşan’a 36 kişiyi öldürme ve “devletin birliği ile ülke bütünlüğünü bozma” suçlarından 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca, 344 kişiyi “öldürmeye teşebbüs” suçundan 10 bin 260 yıl hapis cezası ve “izinsiz patlayıcı bulundurmak, nakletmek ve muhafaza etmek” suçlarından 16 yıl hapis ile 200 bin TL adli para cezası kararlaştırıldı.

İddianamede, terör örgütü PKK/KCK’nın, metropol ve şehir merkezlerindeki sansasyonel şiddet eylemlerini “TAK” isimli yasa dışı alt birimi aracılığıyla gerçekleştirdiği, bu yapının örgütün uluslararası imajını korumak amacıyla kullanıldığı belirtildi.

Güvenpark terör saldırısına ilişkin davada karar: Mehmet Veysi Dolaşan’a 5 bin 172 yıl hapis