ÇOMÜ’de taşıt paylaşım hareketi başlıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü, "Yeşil Kampüs" çalışmaları ve kampüsde çevre bilincini artırmaya yönelik bir adım atarak "Taşıt Paylaşımı" (Carpooling) hareketini başlattı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE  BHA

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü, “Yeşil Kampüs” çalışmaları ve kampüsde çevre bilincini artırmaya yönelik bir adım atarak “Taşıt Paylaşımı” (Carpooling) hareketini başlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü, kampüsde çevre bilincini artırmaya yönelik yepyeni bir adım atıyor.

“Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında, öğrenciler ve personelin sürdürülebilir ulaşım alışkanlıkları geliştirmesi için “Taşıt Paylaşımı” (Carpooling) hareketini başlattı.

Dünyada iyi örnekler arasında yer alan bu uygulama, karbon emisyonlarını azaltma çabalarının merkezinde yer alıyor. İklim değişikliği ile mücadelede önemli bir rol oynayan bu hareket, çevre dostu bir ulaşım alternatifi sunuyor.

Hareketin sembolik açılışı, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun Togg marka makam aracıyla üniversite öğrencilerini kampüste gidecekleri yerlere taşımasıyla yapıldı.

Bu anlamlı başlangıç, tüm üniversite paydaşlarını harekete geçmeye ve araç paylaşımı yaparak çevreye katkı sunmaya davet ediyor.

Okulun Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada ; “Siz de bu harekete katılın, hem çevrenizi koruyun hem de sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunun. Unutmayın, küçük bir paylaşım büyük farklar yaratabilir” denildi.

ÇOMÜ’de taşıt paylaşım hareketi başlıyor