Antalya Aü’nün 60 yaş üstü üniversite öğrencileri

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde yaşlı bireylere yönelik eğitim faaliyetleri sunan Tazelenme Üniversitesinin yeni akademik yılı törenle başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANTALYA-BHA

Yaşlı bireylerin sağlığını, yaşam kalitesini ve sosyal katılımını artırmayı amaçlayan bir yükseköğretim kurumu olan ve faaliyetlerine 2016 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan Tazelenme Üniversitesi 2024- 2025 yılı yeni akademik eğitim öğretim yılına 1000 aşan öğrencisiyle başladı. Öğrencilerin, öğretim üyesi ve görevlilerinin katıldığı akademik yılın açılışının ilk dersini Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan verdi.

YAŞLILIK ALGISINI DEĞİŞTİREN ÜNİVERSİTE

Dersine, Tazelenme Üniversitesi’nin Türkiye’nin her yıl artan yaşlı nüfusu dikkate alındığında yaşlılık kavramına, yaşlılığa farklı bir yaklaşım getirmede öncülük eden bir adım olduğuna işaret ederek başlayan Özkan, “Tazelenme Üniversitesi, yaşlılık kavramına getirdiği yeni bakış açısıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 60 yaş üzerindeki bireyler için öğrenmenin ve aktif bir yaşamın kapılarını açtı. Bu program, sadece bir eğitim modeli değil; aynı zamanda yaşlılık algısını tamamen değiştiren ve topluma hizmet eden bir platformdur” dedi.

Antalya Aü’nün 60 yaş üstü üniversite öğrencileri