Bedelli askerlerin yemin töreni coşkuyla gerçekleşti

Amasya Valisi Önder Bakan, Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu ve Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi ile birlikte 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen bedelli askerlerin yemin törenine katıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Betül Yılmaz / AMASYA-BHA

Amasya Valisi Önder Bakan, Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu ve Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi ile birlikte 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen bedelli askerlerin yemin törenine katıldı. Temel askerlik eğitimlerini tamamlayan Mehmetçiklerin vatani görevlerine adım attığı bu anlamlı törene, askerlerin aileleri de yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşma yapan Vali Önder Bakan, askerlik görevinin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada, vatanımıza bağlılık yemini eden kahraman Mehmetçiklerimizle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizler, milletimizin güvenliği ve huzuru için önemli bir göreve adım atıyorsunuz. Hepinize hayırlı tezkereler diliyorum,” dedi.

Yemin eden Mehmetçiklerin aileleri ise çocuklarının bu özel gününe tanıklık etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadı. Törenin ardından Vali BAKAN, askerler ve aileleriyle bir araya gelerek tebriklerini iletti. Bedelli askerlik görevini tamamlayan gençler, alkışlar eşliğinde tören alanından ayrılırken, Amasya’da vatani görevlerini yerine getirmiş olmanın huzurunu yaşadılar.

Tören, ailelerin duygusal anlarına sahne olurken, askerlerin vatana hizmet etmek için ettikleri yemin, törene katılan tüm misafirlerde büyük bir coşku ve onur duygusu yarattı.

Bedelli askerlerin yemin töreni coşkuyla gerçekleşti