100 bin lira ve üzeri kredi kartlarından 750 TL katkı payı alınmasını öngören teklif ertelendi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi. Bu teklif, Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında ele alındı.

Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı ve teklif, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy tarafından detaylı bir şekilde sunuldu. Altınsoy’un sunumunun ardından muhalefet partileri ve iktidar partisinin komisyon başkanları, görüşlerini açıkladı. Toplantı sonrası Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, oturumun sona erdiğini duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, komisyondan çıkışta yaptığı açıklamada, “Ertelendi diyelim. Daha detaylı bir inceleme yapacağız. 2025 bütçesini göreceğiz. İhtiyaç duyulacak diğer kalemleri detaylı inceleyerek, bu konuda varsa değiştirilecek unsurlar geri çekilecek hususlar bütçeden sonra değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı’nın yeniden detaylı bir inceleme yapılması talimatı verdiğini hatırlatan Güler, “Aralık ayının sonu itibarıyla bütçemizi sonlandıracağız. Ondan sonraki dönemde bunun değerlendirileceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

100 bin lira ve üzeri kredi kartlarından 750 TL katkı payı alınmasını öngören teklif ertelendi