TÜGİAD Ankara Şubesi AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti!

TÜGİAD Ankara Şubesi Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ı ziyaret etti. TÜGİAD Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çakmaklı ve heyeti 26 Ekim'de düzenlenecek olan Cumhuriyet  Zirvesi programı hakkında bilgi verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ankara şubesi Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz‘a ziyarette bulundu.

Ziyarette TÜGİAD Ankara şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çakmaklı, TÜGİAD Ankara şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akif Can Uman, TÜGİAD Ankara şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreter Filiz Erol ve TÜGİAD Ankara şubesi yönetim Kurulu üyesi Doğukan Yalı ile AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet yer aldı. Halil İbrahim Yılmaz ve AKK bileşenleri 26 Ekim’de düzenlenecek olan Cumhuriyet Zirvesi‘ne davet edildi.

Toplantıda, 26 Ekim’de Cumhuriyet Zirvesi’nin düzenleneceği ve bu etkinliğin giderlerinin tamamının TÜGİAD Yönetim Kurulu tarafından karşılanacağı kaydedilirken bilet gelirlerinin yarısının Fatih Altaylı’nın düzenlediği Teke Tek Bilim bursuna, diğer yarısının ise TÜGİAD Kıvılcım programında kullanılacağı vurgulandı.

TÜGİAD Ankara şubesinin eğitim alanındaki faaliyetlerine değinildiği toplantıda TÜGİAD’ın eğitime ağırlık vereceği ancak bunun yalnızca burs olarak değil, mentorluk ve deneyim aktarımı şeklinde de olacağı belirtildi.

“Atatürk’ün ‘Ben sizi kıvılcım olarak gönderiyorum; siz birer alev olarak memleketinize gelip fayda sağlayacaksınız.’ sözü bize ilham oldu”

Projede yer alan öğrencilere burs verileceği, mentorluk yapılacağı ve yurt dışı eğitimleri düzenleneceği, ancak öğrencilerin ülkelerine dönmeleri kaydıyla bu süreçlerin gerçekleştirileceği ifade edildi. Atatürk’ün yurtdışına okumaya gönderdiği öğrenciler için yazdığı mektuptaki şu cümleden esinlenildiği belirtildi: “Ben sizi kıvılcım olarak gönderiyorum; siz birer alev olarak memleketinize gelip fayda sağlayacaksınız.”

Halil İbrahim Yılmaz: “Dirençli Kentler Sempozyumunda TÜGİAD bulunmalı”

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek TÜGİAD’ın ‘Dİrençli Kentler Sempozyumu’nda bulunması gerektiğini belirtti. Halil İbrahim Yılmaz davetiyelerin AKK’nin tüm bileşenlerine dağıtılacağını ve Cumhuriyet Zirvesi’nde olacaklarını söyledi.

TÜGİAD Ankara Şubesi AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti!