İsrail, ABD’ye İran’a yönelik saldırılarda nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağına dair güvence verdi

İsrail, İran'a karşı planlanan misilleme saldırısında nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağını ABD’nin Beyaz Saray’ına iletti. Başbakan Netanyahu, saldırının yalnızca askeri tesislere yönelik olacağını belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

ABD basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, saldırının yaklaşan ABD seçimlerini etkilemeyecek şekilde planlanmasını kabul etti. Uzmanlar, İran’ın enerji tesislerine yönelik olası bir saldırının petrol fiyatlarını artırabileceği ve bu durumun Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’in yüksek benzin fiyatlarından memnun olmayan seçmenler arasında şansını olumsuz etkileyebileceğini değerlendiriyor.

İran’ın nükleer tesisleri hedef alınmayacak

İsrail’in, İran’ın nükleer veya petrol tesislerini hedef almama taahhüdü, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden ile Netanyahu arasında yapılan telefon görüşmesinde ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant arasında gerçekleştirilen görüşmelerde verildi. Bu güvence, uluslararası ilişkilerdeki gerginliklerin azalmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İsrail, ABD’ye İran’a yönelik saldırılarda nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağına dair güvence verdi