Borsa dünyasının önde gelen isimlerinden Murat Güler hayatını kaybetti

Borsa İstanbul’un tanınmış isimlerinden ve A1 Capital Yatırım Menkul Değerler'in kurucusu olan Murat Güler, 56 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güler'in ani vefatı, finans ve yatırım camiasında derin bir üzüntü yarattı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Güler, Güler Yatırım Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapıyordu ve Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde öğrenim gördü. Yatırım sektöründeki kariyerine 1995 yılında Arı Menkul Değerler’de broker olarak başladı. Kısa sürede sektörde “gömlekçi” olarak bilinen, kendi adına ve kendi parasıyla işlem yapan yatırımcılar arasına katıldı.

Borsadaki kariyerine üniversite yıllarında başladı

2021 yılında verdiği bir röportajda, Güler üniversite yıllarında yatırımcı olarak borsaya adım attığını ve bu süreçte sektördeki diğer yatırımcılarla fikir alışverişinde bulunulan bir ortamın olduğunu belirtti. Güler, borsada “tüyo” kavramının o dönemlerde sıkça konuşulduğunu ancak bu şekilde hareket edenlerin genellikle hüsran yaşadığını ifade etti.

Güler Yatırım Holding’in kuruluşuna uzanan yol

Güler, “gömlekçi” olarak başladığı yatırım kariyerinde hızla yükselerek, çalıştığı yatırım kuruluşuyla birlikte Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı’nı kurdu. Bu şirket zamanla Güler Yatırım Holding’e dönüştü ve Murat Güler, kurumsal yatırımcı olarak borsa dünyasında önemli bir yer edindi.

Borsa dünyasının önde gelen isimlerinden Murat Güler hayatını kaybetti