Erdoğan: “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle sorunumuz yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda, Numan Kurtulmuş'un 3. maddeye dair gündem olan konuşması hakkında da konuşan Erdoğan, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakı'nın bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum," dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28. dönem 3. yasama yılının açılışında açıklamalarda bulundu. Yeni bir sivil anayasa talebinde bulunan Erdoğan, Türk demokrasisinin güçlenmesi için tüm siyasi partilerden yapıcı yanıtlar beklediğinin altını çizdi.

“Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz” diyen Erdoğan, Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili Cumhur İttifakı’nın herhangi bir sorun yaşamadığını da ekledi.

“ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİYLE SORUNUMUZ YOK”

Erdoğan, “Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum” dedi. Ayrıca, Numan Kurtulmuş’un 3. madde konusundaki eleştirilerine de yanıt vererek, bu tartışmaların gündemde kalmasının gerekli olmadığını söyledi.

Erdoğan: “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle sorunumuz yok”