Valilik açıkladı: O şehirde 3 gün gösteri ve toplantılar yasaklandı

Şırnak Valiliği, Sözde Barış Anneleri inisiyatifi tarafından planlanan 3 günlük eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Şırnak Valiliği, Sözde Barış Anneleri inisiyatifi tarafından planlanan 3 günlük eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, çevre illerden katılımcıların da dahil olacağı Silopi’deki yürüyüş ve açıklama ile çadır kurulumu gibi faaliyetlerin kamu düzeni ve güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, yasak kapsamına giren etkinlikler şu şekilde sıralandı:

1. Resmi Törenler ve Etkinlikler: Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri ve spor faaliyetleri hariç tüm açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri.

2. Basın Açıklamaları ve Diğer Etkinlikler: Kurum ve kuruluşların kendi binaları dışında gerçekleştirecekleri basın açıklamaları, oturma eylemleri, mitingler, çadır kurma, imza kampanyaları, stant açma, kitlesel cenaze merasimleri ve anma törenleri.

3. Eğlence ve Gösteriler: Şenlikler, konserler, eğlence faaliyetleri, oyun temsilleri, gösteriler ile sesli ve görsel medya faaliyetleri; ayrıca dilek feneri, balon uçurtma, drone ve paramotor gibi hava faaliyetleri, el ilanı, sticker, broşür dağıtımı, afiş ve pankart asma gibi etkinlikler.

Bu yasak, 15 Ekim 2024 saat 00.01’den itibaren geçerli olup, 17 Ekim 2024 saat 23.59’a kadar sürecek. Yasak kapsamı, Şırnak il merkezi ve ilçeleri, polis ve jandarma sorumluluk bölgeleri dahil tüm il sınırlarını kapsamaktadır.

Valilik açıkladı: O şehirde 3 gün gösteri ve toplantılar yasaklandı