Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan: Güvenlik ve asayişte başarı artışı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş hizmetlerine ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derşah NAR/ MERSİN- BHA

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş hizmetlerine ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Toplantıya Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek de katıldı.

Güvenlik Birimlerinde Kesintisiz Hizmet

Vali Pehlivan, Mersin’de güvenlik ve asayiş çalışmalarının 7/24 esasına göre yürütüldüğünü belirterek, 2024’ün ilk 9 ayında toplam 11.260 personelin görev aldığını açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde 7.710, İl Jandarma Komutanlığı’nda 2.907 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise 643 personelin hizmet verdiğini vurguladı.

Asayiş Olaylarında yüzde 6 Azalış

2024 yılının ilk 9 ayında, önceki yıla oranla asayiş olaylarında %6 azalma olduğunu açıklayan Pehlivan, toplam 69.209 asayiş olayı meydana geldiğini söyledi. Asayiş olaylarının %94’ünün aydınlatıldığını belirten Vali, tutuklama oranında yüzde 20’lik bir artış olduğunu ekledi.

Hırsızlık Olaylarında Düşüş

Mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 30 azalma yaşandığını kaydeden Vali Pehlivan, hırsızlık olaylarında yüzde 43 azalma olduğunu ve bu suçların yüzde 73 oranında aydınlatıldığını ifade etti.

Kaçakçılık, Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede 989 operasyon gerçekleştirilmiş, 1.467 kişi yakalanmış ve yüzde 44 artışla 228 kişi tutuklanmıştır. Uyuşturucu ile mücadelede ise 5.077 operasyon yapılmış ve yakalanan 5.910 kişiden 590’ı tutuklanmıştır.

Göçmen Kaçakçılığı ve Terörle Mücadele

Göçmen kaçakçılığı ile mücadelede 73 kişi yakalanırken, terörle mücadelede yapılan 353 operasyonda 460 kişi gözaltına alınmış ve yüzde 43 oranında artışla 177 kişi tutuklanmıştır.

Trafik Denetimlerinde yüzde 28 Artış

Trafik denetimlerinde 2.437.566 araç kontrol edilmiş ve denetimlerde yüzde 28 artış sağlanmıştır. Okul servisleri, ticari taksiler ve diğer denetimlerde ciddi bir artış gözlenmiştir.

Vali Pehlivan, Mersin’in huzurunu korumak için gece gündüz demeden çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği her zaman önceliğimizdir” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan: Güvenlik ve asayişte başarı artışı