Bolu’da izinsiz yürüyüşe izin verilmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu-BHA

Bolu’da kadın cinayetlerine yönelik öğrenciler ve vatandaşlar eylem yaptı.

Eylem sonrası izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Bir grup öğrencinin “Terör propagandası atıyorsunuz” sözleri tansiyonu yükseltti.

İstanbul Fatih’te Semih Çelik adlı katil tarafından vahşice öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner ile Beyoğlu’nda sokak ortasında tacize uğrayan kadın ile ilgili Bolu Kadın Platformu, Kardelen Meydanı’nda eylem düzenledi. Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı eylemde basın açıklaması ve sloganlar sonrasında bir grup öğrencinin sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak istemesine polis ekipleri engel oldu. Valilik İzini bulunmayan gruba polis ekipleri, ‘gerekli izinler olmadığı için yürüyüşe izin verilmeyeceğini” söyledi.

Terör propagandası sözleri!
Eylem sırasında protestocular arasındaki bir grup “Jin Jiyan Azadi” şeklinde slogan attı. Kürtçe sloganların atılması üzerine yine eylemciler arasındaki diğer kişiler, olaya tepki gösterdi. Kürtçe slogan atanlara yönelik, “buraya terör propagandası yapmaya gelmiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Polis ekipleri ve Kadın Platformu yetkililerinin araya girmesiyle olay büyümeden sonlandırıldı.

Bolu’da izinsiz yürüyüşe izin verilmedi