Halil İbrahim Yılmaz: Ankara bir inancın muzaffer oluş anlatısıdır!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın Başkent oluşunun 101. Yılı için bir kutlama mesajı yayımladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz hazırlanan özel videoda şu ifadeleri kullandı:

“Namazgahtepe’de okunan salalarda, Duatepe’de çarpışan yiğitlikte, Hacı bayram’daki bilgelikte, meclisteki inanmışlıkta, Çankaya’da tecessüm eden akılda, akıp gelen durmak bilmeyen çağlayışta Ankara bir kent değil sadece. Bir fikrin bir iddianın ve bir inancın muzaffer oluşudur Ankara. Ticari hayatı ahlak yasasına göre düzenleyen bir dayanışma örgütünün sorumluluk üstlenerek yönetim görevini yerine getirdiği bir kenttir Ankara. İşte Ankara o sorumluluk anlayışıyla milli mücadeleye ev sahipliği yapmış, karargah olmuş yanı başına kadar gelen düşmanı sath-ı müdafaa anlayışıyla geldikleri gibi geri gönderen Türk milletini yeniden ayağa kaldıran ve yüzyıllar süren gerilemeyi tersine çeviren cesaretin adıdır.”

“Bunu en iyi Yahya Kemal anlatır; Ey Ankara! Şanlı belde kalpak başta tabanca belde. Yedi düvelin bir araya gelip yok etmek istediği bir milletin şahlanış merkezi, yeniden dirilişin kalbi, mazlum milletlerin Başkenti, son kale Ankara. Hezeyan karşısında heyecan, karanlık karşısında aydınlık, esaret karşısında cesaret, zulmün karşısında merhamettir Ankara. Geleceğin işareti ve garantisidir Ankara. Ankara, zengin bir medeniyeti miras alan milletin daha da zenginleşerek geleceğe taşıyacağı mirastır Ankara. Ankara annedir, umuttur, berekettir, huzurdur. Ankara Ümmü dünyadır diyor , hepinizi saygıyla selamlıyorum”

 

Halil İbrahim Yılmaz: Ankara bir inancın muzaffer oluş anlatısıdır!