Erdoğan’dan Köfteci Yusuf yorumu: “Herkesin kendini savunma hakkı var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köfteci Yusuf'ta gerçekleştirdiği açıklamada, domuz eti tartışmalarına değindi. Erdoğan, herkesin kendini savunma hakkına sahip olduğunu vurguladı ve konuyla ilgili nihai kararın mahkemeler tarafından verileceğini ifade etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köfteci Yusuf’ta ortaya çıkan domuz eti tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor” ifadelerini kullandı.

Sırbistan ve Arnavutluk dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli kritik konularda açıklamalarda bulundu. Görüşmeler sırasında Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesiyle ilgili bir soru yöneltildi. Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara’da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus.”

Erdoğan’dan Köfteci Yusuf yorumu: “Herkesin kendini savunma hakkı var”