Şeyda polisi şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında istenen ceza belli oldu

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suçlu Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, Geçti'nin kurşunları bitene kadar ateş açtığı ve eylemine devam edeceği belirtilerek, cezasında indirim yapılmaması istendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şehit polisin eşi Semih Yılmaz ile olay sırasında şüphelinin silahından çıkan kurşunla yaralanan polis memuru K.H.S.’nin “müşteki” olarak yer alırken, şüphelinin annesi Pınar Geçti (43) “mağdur” olarak belirtiliyor.

İddianamede, tutuklu şüpheli Yunus Emre Geçti’nin, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme”, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs”, “Kadına veya üstsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs”, “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Şeyda polisi şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında istenen ceza belli oldu