“Devlet Ana” oyunuyla festival başladı

Diyarbakır'da "20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Devlet Tiyatroları Diyarbakır, 20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali, 10-22 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Festival, Devlet Tiyatrolarının 75 yıllık tarihindeki misyonunu ve kültürel mirası yaşatma, tanıtma sorumluluğunu amaç ediniyor.

Diyarbakır’ın yetiştirdiği önemli yazarlardan Orhan Asena’nın sanata katkılarından ilham alınarak düzenlenen bu etkinlik, Türk tiyatrosunun ulusal üslubunu şekillendiren ve evrensel temalarla buluşan oyun yazarlarının eserlerini Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Festivalde; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Antalya, Erzurum, Sivas, Kayseri ve Van Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi yapımı 15’i çocuk oyunu olmak üzere 32 farklı oyun sahnelenecek. Festivalin bir diğer önemli boyutu ise sadece oyunlarla sınırlı kalmayıp, tiyatronun yaratıcı sürecine dair bilgi paylaşımını ve etkileşimi artırmayı amaçlayan etkinlikler. Bu doğrultuda festivalde, 1 söyleşi, 6 atölye çalışması ve 1 sosyal sorumluluk projesi düzenlenecek.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tamer Karadağlı ile seçkin izleyici kitlesi ve basın mensuplarının katılımıyla; festivalin açılış oyunu olan Kemal Tahir’in yazdığı, Osman Özkan’ın oyunlaştırdığı, Ayşe Emel Mesci’nin rejisörlüğünü üstlendiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Devlet Ana” oyunuyla festival başladı.

“Devlet Ana” oyunuyla festival başladı