Bağımsızlardan Birlik Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağımsızlardan Birlik Çağrısı“VAKİT GARDAŞLIK VAKTİ”

STSO 22. Komite Hububat ve Fırıncılar Meclis Üyesi Erdem Şimşek’ten birlik çağrısı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, “STSO’da seçimleri yapılmış Sivas Esnaf ve Tüccarı tercihini Zeki Özdemir ve gurubundan yana yapmıştır.

Bizlerin Demokrasiye ve kazanılmış hakka saygımız sonsuzdur. Organ seçimlerinden sonra Zeki Bey ile bir araya gelerek birbirimizi tebrik ettik. Gerçekleşen bu görüşmede komitemizde yönetim seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceğimiz bahsi geçince de ben kendisine gurubuyla beraber seçimi kazandığını, saygı gösterdiğimizi ve bu süreçte bizim taraf olmayacağımızı düşündüğümü söyledim.

Ama olurda ihtimal vermememe rağmen farklı bir durum söz konusu olursa biz üç arkadaş ile demokrasiye sahip çıkma adına kendilerine destek olacağımızı söyledik.

Bunu söylerken tek şartımız vardı. Guruplaşma yönetim kurulu seçimiyle bitecek Zeki Bey ve arkadaşları bir gurubun değil her kesimin temsilcisi olacak diye sözünü aldık.

Hatta gerçekleşen o görüşmede beyaz liste içerisinde çok değerli arkadaşlar olduğunu imkan olsa da onları ile bir yerlerde değerlendirme olsa diye de görüştük.

Gerçekleşen görüşmede Babür Şardaş Beyin ismi de geçti. Sohbet içerisinde bir süre Babür Beyin duruşu, insanlığı almış olduğu eğitimi gibi konuları Zeki Bey kendisi bana bahsetti ve kardeşim kadar severim dedi. Ve komitelerde kendisinden STSO adına faydalanmak gerektiğini ifade etti.

Bizlerde Cuma akşamı tarafsız kalma kararı almadan önce kendisini bir kez daha arayarak, herhangi bir sıkıntının olup olmadığını sordum. Bunu sormamım sebebi ise seçimi kazanmış bir kişinin bir haksızlığa uğramasın diye düşünmemizdendir.

Zeki Beyde bize herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyince, Beyaz listede ki arkadaşların gönlü kırılmasın ve kendi arkadaşlarının aklında herhangi bir şüphe olmasın diyerek komite arkadaşlarımız ile bağımsız girmiş olduğumuz mecliste oy kullanmama kararı aldık.

Ben üç dönemdir STSO’da meclis üyeliği yapmaktayım. Bu süre zarfında ciddi manada tecrübe sahibi olduğuma inanıyorum.  Görünen o ki birileri Başkan oluyor 67 meclis üyesi kendi aralarında neredeyse düşman olma durumu ile karşı karşıya geliyor. Bizlerin Zeki Beyden dileği bu düşmanlığın bitirilmesidir.

Elbet bizler biliyoruz ki Zeki Bey ve gurubu seçimi kazanmış ve istedikleri gibi STSO’yu yönetme hakkına sahipler. Benim geçmiş tecrübelerimden gördüğüm meclis başkalığı STSO’da hep bir pazarlığa konu olmuştur. Beyaz listedeki arkadaşlar da bir burukluk söz konusu olduğu görünmekte. Kırgınlığa, alınganlığa hiçbir gerekçe yoktur. Çünkü STSO da muhaliflik edilecek bir konu dahi yok.  Ne diyeceğiz Zeki Bey 6. Bölgenin genişletilmesi, istihdam, yatırım, hızlı tren, Demirçelik fabrikası gibi yerlerin daha iyi işlemesi isteyecek bizlerde bu işlere karşı çıkacak değiliz.

Zeki bey ve gurubuna esnaf ve tüccarımız bu saatten sonra şehrin ağabeyliğini yükledi.

Ağalık vermekle olur ağabeylik fedakarlık ile yürür.

Zeki Bey ve arkadaşlarına tavsiyemiz, 67 meclis üyesinin Başkanı olmak Sivas’ımıza dostluk kardeşlik tohumları ekmek istiyorlarsa ki tanıdığım kadarıyla mavi listedeki arkadaşların hepsi bir birinden değerli kadirşinas arkadaşlar bu durum karşısında zeytin dalı uzatmaları gerekiyor.

Meclis başkanlığını bu sefer bir pazarlığa değil de Gardaşlığa kurban etsinler. Ve kardeşim dedikleri Babür Beyi meclis başkanlığına tek liste çıkarsınlar. İnanın artık hepimiz yorulduk biz kimse ile küs olmak istemiyoruz.  67 meclis üyesi de Gardaş gardaşa bir arada Sivas’ımıza hizmet etsinler.

Bağımsız meclis üyeleri olarak gardaşlık için Zeki Bey ve arkadaşlarına sizlerin aracılığı ile tavsiyemizdir.

Sivas için bir olma vakti gardaş olma vakti diyoruz.

Yunus Emre ile sözümüzü tamamlayalım

GELİN TANIŞ OLALIM İŞİ KOLAY KILALIM

SEVELİM, SEVİLELİM DÜNYA KİMSEYE KALMAZ.”şeklinde ifade etti. (Hakan Bakar)

Bağımsızlardan Birlik Çağrısı