Mersin’de KYK kız yurdu hakkındaki asılsız iddialar hakkında açıklama

Mersin'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'na gidiş güzergahında iki kız öğrenciye yönelik taciz iddiasıyla ilgili olarak, 9 Ekim 2024 akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bir ihbar yapılmıştı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bu tür yanıltıcı bilgileri yayan sosyal medya hesapları hakkında “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçundan inceleme başlattı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derşah NAR / MERSİN-BHA

Mersin’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu’na gidiş güzergahında iki kız öğrenciye yönelik taciz iddiasıyla ilgili olarak, 9 Ekim 2024 akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bir ihbar yapıldı. İddialara göre, yoldan geçen bir araçtaki iki erkek şahıs tarafından öğrencilere rahatsız edici sözler sarf edildiği ileri sürüldü.

İhbar üzerine Emniyet güçleri ve yurtta görevli ekipler hızla olay yerine ulaştı. Öğrencilerle yapılan bire bir görüşmelerde, sosyal medyada yer alan iddiaların aksine, herhangi bir mağduriyet ya da resmi şikayet bildirilmediği tespit edildi. Sosyal medyada olayın büyütülmesi üzerine yurtta toplanan öğrenciler, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılmasıyla yurtlarına geri döndüler.

Olayla ilgili olarak başlatılan adli ve idari soruşturma ise devam ediyor. Özellikle, bazı sosyal medya hesaplarında bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bu tür yanıltıcı bilgileri yayan sosyal medya hesapları hakkında “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçundan inceleme başlattı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarda barınan tüm öğrencilerin huzur ve güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu vurgularken, öğrenciler ve halkın provokatif ve asılsız haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, öğrencilere yönelik güvenlik tedbirlerinin tavizsiz bir şekilde uygulandığını duyurdu.

Mersin’de KYK kız yurdu hakkındaki asılsız iddialar hakkında açıklama