Rus turist kafilesi, Ardahan’ı gezdi

Ardahan Kültür ve Turizm Müdür Vekili Uğur Dede, şehrimizi ziyaret eden Rus turistlere Ardahan Kalesini gezdirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARDAHAN-BHA

Ardahan Turizm Müdürlüğü’nün şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. 2022 yılında Ardahan Kültür ve Turizm Müdürlüğü vekilliğine atanan Uğur Dede’nin yerli ve yabancı turistleri şehre çekmek için verdiği uğraşlar sonucunda turist kafileleri günü birlik turlarla şehrimize gelmeye başladı.

Rus turist kafilesinin Ardahan’a yaptığı ziyaret kapsamında şehrin tarihi ve kültürel varlıkları tanıtıldı. Ardahan Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, turist kafilesine kentin en önemli tarihi mekânlarından biri olan Ardahan kalesini gezdirdi. Kalenin tarihi hakkında bilgi veren Uğur Dede, turistlere daha sonra Arıcılık Müzesini gezdirdi.

Ardahan Arıcılık İl Müdürü Sinan Aydın, Rus turist kafilesine Gen Merkezi müdürlüğündeki Arı Müzesi hakkında bilgi verdi. Aydın, turist kafilesinin yaptığı ziyaret hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak şunları aktardı, “Ne mutlu bizlere ki, başından sonuna ilmek ilmek ördüğümüz projemizin sonuçlarını bu şekilde görebildik,  yasayabildik. Rabbime şükürler olsun,  yüzümüzün akıyla tamamlayıp bir işin daha meyvelerini görebilmek gerçekten büyük bir bahtiyarlık” ifadelerini kullandı.

Rus turist kafilesi, Ardahan’ı gezdi