MUTSO, Zeytinpark Yörex’te yerini aldı

GEKA’nın Muğla standında Muğla Odalarnını birlikte yer aldığı fuarda MUTSO, Zeytinpark işletmesine yer vererek, Muğla’nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cemal SÜZEROĞLU/MUĞLA-BHA

GEKA’nın Muğla standında Muğla Odalarnını birlikte yer aldığı fuarda MUTSO, Zeytinpark işletmesine yer vererek, Muğla’nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9 Ekim Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açtı. ‘Sizin oraların nesi meşhur?’ sloganıyla 9-13 Ekim tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Fuar Merkezinde 81 ile özgü ürünlerin tanıtımının ve satışının gerçekleştirileceği fuarda Muğla yerini aldı. Fuara ülkemizin tüm bölgelerinden oda ve borsalar, kalkınma ajansları, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 400’ün üzerinde katılımcı yer alarak ürünleri ziyaretçilerle buluşturacak.

Eski Dışişleri Bakanı ve mevcut hükümet 28’inci Dönem Antalya Ak Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun teşrifleri ve  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu  Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, çeşitli illerden valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, oda ve borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Ferudun Öztürk, Mehmet Çahan, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çorlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Şahin, Ömer Öcal ve Meclis Üyesi Mustafa Kale yer aldı. Fuarda ayrıca MTB Başkanı Hurşit Öztürk, FTSO Başkanı Osman Çıralı ve MİTSO Başkanı Reşit Özer de hazır bulundu.

Çavuşoğlu ve Hisarcıklıoğlu Muğla Standını Ziyaret Etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) çatısı altında açılan Muğla standında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) birlikte yer aldı. MUTSO fuara, Muğla’nın tüm yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerini bünyesinde barındıran MUTSO Zeytinpark ile katılım sağladı. Ayrıca BODTO, MİTSO, FTSO Coğrafi İşaret aldıkları ürünlerini ve her ilçenin kendine özgü yöresel ürünlerini sergileyerek Muğla’nın tüm marka değeri taşıyan ürünlerine stantta yer verdi. Eski Dışişleri Bakanı ve mevcut hükümet 28’inci Dönem Antalya Ak Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Muğla standını ziyaret ederek Muğla Odaları ve Borsa başkanları ile bir araya geldi. Muğla standını onurlandıran Çavuşoğlu ve Hisarcıklıoğlu’na Muğla ürünleri ikram edildi ve tüm ürünler hakkında detaylı bilgi verildi.

Fuara ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Karakuş şunları kaydetti: “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, TOBB’un da destekleri ile tüm Türkiye’den kabul ve yoğun katılım gören önemli bir fuar. Öncelikle 13 yıldır böyle değerli bir organizasyona ev sahipliği yapan, Başkan Ali Çandır nezdinde Antalya Ticaret Borsasını kutluyorum. Bu fuara, düzenlendiği ilk yıllardan itibaren desteğimizi sürdürüyoruz. GEKA da bu noktada önemli bir birleştirici ve kapsayıcı bir görev üstleniyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da GEKA çatısı altında Muğla Odaları ve Borsa olarak, birliktelikten aldığımız güç ile ilimizin değerlerine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Muğla standında, Muğla’nın coğrafi işaret alan 34 ürününün tanıtımının yanı sıra, yöresel ürünlerimizin de bilinirliğinin artmasına katkı sağlıyoruz. YÖREX tanıtım ve satış odaklı bir fuar. Bu noktada MUTSO olarak, üyelerimizin ve bölgedeki kooperatiflerimizin coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin satışının yapıldığı MUTSO Zeytinpark ile katılım sağladık. Burada hem üyelerimizin ürünlerini, üretici satış fiyatlarıyla tüketici ile buluşturuyor hem de e-ticaret sitemiz algari.com’un tanıtımını gerçekleştiriyoruz.”

MUTSO, Zeytinpark Yörex’te yerini aldı