Özgür Özel’den kapalı İsrail oturumu değerlendirmesi: “Bilmediğimiz bir şeyi söylemediler”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail hakkında yapılan kapalı oturum hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, "Bugünden yarına İsrail'in Türkiye'ye saldıracağına dair hiçbir şey yok" diyerek, "Bilmediğimiz bir şeyi söylemediler. Erdoğan, işsizlik ve yoksulluk konuşulmasın diye İsrail saldıracak ifadesini gündeme getirdi. Bunu tartıştırıyor" şeklinde konuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail tarafından düzenlenen kapalı oturumun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özel, toplantıda Türkiye’ye yönelik herhangi bir tehdit veya saldırı planıyla ilgili net bir bilgi verilmediğini belirtti.

Oturum sonrası gazetecilere bilgi veren Özgür Özel, “Açıkça söylüyorum, tüm Meclis bu durumu dinledi. Televizyonlarda söylenenlerden başka bir şey paylaşılmadı. Bilmediğimiz hiçbir bilgiyle karşılaşmadık. Akşam haber kanallarında askeri strateji üzerine konuşanların paylaştığı bilgilerden fazlası ifade edilmedi” dedi.

Oturum, Bakan Fidan ve Güler’in bilgilendirmeleriyle devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail’in hedefinde Türkiye var” açıklamasının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Bugün partisinin grup toplantısında da Erdoğan’ın “İsrail, Türkiye’ye saldıracak” sözlerine tepki göstererek, “Kahvehanede biri söylese ‘Deli misin?’ denir” ifadelerini kullandı.

Özel şöyle konuştu:

“Biz kapalı oturumda söylenen sözleri anlatmayız. Ama söylenmeyen sözler olursa ifşa ederiz. Şimdi burada açıkça söylüyorum grup başkanvekillerimle birlikte. Bütün grup pür dikkat, bütün Meclis pür dikkat dinledik ne söylendi, ne söylenmedi. Akşam haber kanallarında dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi.”

Özgür Özel’den kapalı İsrail oturumu değerlendirmesi: “Bilmediğimiz bir şeyi söylemediler”