İsrail Gazze’ye yönelik hava saldırılarını sürdürüyor: Filistin’de ağır kayıplar ve insani kriz

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları dördüncü gününe girerken, bölgedeki insani durum giderek kötüleşiyor. Filistin Sivil Savunma Teşkilatı'ndan (PCD) yapılan açıklamada, Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye bölgelerinde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. PCD, "İnsanların cesetleri sokaklarda, ancak yoğun saldırılar nedeniyle kurtarma ekiplerinin bu bölgelere ulaşması neredeyse imkansız hale geldi. Ambulanslar ve sivil savunma ekipleri de doğrudan hedef alınıyor" ifadelerine yer verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İsrail ordusu ise bölgede ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti ve operasyonlarına devam ediyor. Yetkililer, İsrail saldırılarında yüzlerce sivilin yaralandığını ve bölgeye yönelik kuşatma nedeniyle temel ihtiyaç malzemelerinin girişinin engellendiğini bildirdi. Su, gıda ve tıbbi malzeme yetersizliği, bölgede yaşayan sivillerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

200 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

İsrail ordusunun, Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye bölgelerinde yaşayan yaklaşık 200 bin Filistinli’ye evlerini boşaltmaları yönünde baskı yaptığı belirtilirken, sağlık personelinin ve hastaların da Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerden tahliye edilmeye zorlandığı aktarıldı.

İsrail Gazze’ye yönelik hava saldırılarını sürdürüyor: Filistin’de ağır kayıplar ve insani kriz