Gündoğan’da Camii ve Gençlik Buluşması

Bodrum Müftülüğü tarafından Gündoğan’da camii ve gençlik buluşması düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cemal SÜZEROĞLU/MUĞLA-BHA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen “Şehirlerin Kalbi Camilerde Buluşuyoruz” etkinlikleri kapsamında Gündoğan’da camii ve gençlik buluşması düzenlendi. Bodrum Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde Gündoğan Merkez Camii’nde düzenlenen program Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Personel Şube Müdürü Mücahit Demiroğlu, din görevlileri ve öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Şehitlerimiz ve mazlumlar için duaların edildiği programda gençlere hitapta bulunan Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Peygamber Efendimizin gençler için söylemiş olduğu şu hadis-i şerifi hatırlattı: “Delikanlı! Sana bazı sözler öğreteceğim: Allah’ın hakkını koru ki Allah da seni korusun. Allah’ın hakkını gözet ki O’nu hep yanında bulasın. Bir şey istediğinde Allah’tan iste. Yardım dilediğinde Allah’tan yardım dile. Şunu bilmelisin ki, bütün toplum (varlık âlemi) bir konuda senin yararına bir şey yapmak için bir araya gelse, ancak Allah yazmışsa sana destek verebilirler. Yine bütün toplum sana zarar vermek için bir araya gelse, ancak Allah yazmışsa sana zarar verebilirler. Zira kalemler kaldırılmış, sayfalar kurumuştur.”

Müftü Kapancı, Allah(c.c)’ın hiçbir gölgenin olmadığı kıyamet gününde kendi arşının gölgesinde gölgelendireceği 7 sınıf insandan birinin de Allah’a ibadet içinde yetişen gençler olacağını ifade ederek, gençlere Allah sevgisini, Peygamber sevgisini, camii sevgisini kalplerinden eksik etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Program öğrencilerin imamet ve müezzinliği eşliğinde kılınan yatsı namazı sonrası yapılan dua ile son buldu. Program sonunda gençlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Gündoğan’da Camii ve Gençlik Buluşması