Düğün Çiçeği Yerine Burs: Ankara’da Örnek Bir Çağrı

Ankara’da hayatlarını birleştirme kararı alan Avukat Beyza Vildan Hacımüftüoğlu ile meslektaşı Mert Gürbüz nikah ve düğün törenleri için çiçek ve çelenk gönderecekler için mezun oldukları okul öğrencilerine burs desteği verilmesini istedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelin ve Damattan Anlamlı Düğün Çağrısı: Çelenk Yerine Burs Desteği

ANKARA / BHA

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun kızı Avukat Beyza Vildan Hacımüftüoğlu ile Avukat meslektaşı Mert Gürbüz, örnek bir sosyal sorumluluk projesiyle dikkat çekti. Nikah ve düğün törenlerine davetli olan misafirlerden çiçek ve çelenk göndermek yerine, mezun oldukları okulların öğrencilerine burs desteğinde bulunmalarını isteyen çift, anlamlı bir çağrı yaptı. Bu davranışlarıyla eğitim konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan çift, öğrencilere destek olmanın önemine vurgu yaptı. Çiftin bu duyarlı yaklaşımı, davetliler tarafından takdirle karşılanırken, eğitim ve sosyal sorumluluk konularında örnek teşkil etti.

 İşte O Çağrı;

Çiftin düğün davetiyelerinde yer alan çağrı metni şöyle;

“Çiçek ve çelenk gönderecek olan dostlarımızdan en büyük ricamız dünyamızı güzelleştiren çiçekleri soldurmak yerine mezun olduğumuz okulumuzun öğrencilerine destek olmalarıdır. Geleceğimizin bütün çiçekleri için Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı İş Dünyası Burs Programı…”

 “Eğitimin bir insanın hayatını değiştirebileceğine inanıyoruz”

Avukat Beyza Vildan Hacımüftüoğlu burs çağrısı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Nikahımızın bizim için bir dönüm noktası olmasının yanı sıra başkalarının hayatına da dokunmak için bir vesile olmasını istedik. Çelenk veya çiçeklerin çok kısa süreli bir etkisi oluyor, ancak eğitim bir ömür boyu süren bir değerdir. Bu yüzden, nikahımız vesilesiyle öğrencilere katkı sağlayarak onların geleceğine yatırım yapmanın daha anlamlı olduğuna karar verdik.

Eğitimin bir insanın hayatını değiştirebileceğine inanıyoruz. Biz bu yolda şanslıydık ve şimdi bu şansı ihtiyacı olan öğrencilerle paylaşmak istedik. Böylece, hem onların geleceğine bir ışık tutabiliyor hem de bu mutlu günümüzü daha da anlamlı kılabiliyoruz. Bu kararımıza karşılık olumlu birçok dönüş aldık. Ayrıca bu karar, sevdiklerimize de bir katkıda bulunma fırsatı sundu. Onların da bu fikrimizi desteklemeleri bizi çok mutlu etti. Nikahlar ve düğünler kişisel ve duygusal anlar ama aynı zamanda topluma katkıda bulunmak için harika bir fırsat.  Çelenk ve çiçek gibi anlık mutluluklar yerine, kalıcı iyiliklerin herkesi daha çok mutlu edeceğine inanıyoruz”

Düğün Çiçeği Yerine Burs: Ankara’da Örnek Bir Çağrı