Asgari ücret zammı beklentileri artıyor

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret zammı gündeme geldi. Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dört toplantı yaparak nihai kararını açıklayacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Asgari ücret zammında enflasyon oranları büyük önem taşıyor. Ekonomi yönetimi, Türkiye’nin üç yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 41,5 olarak belirledi.

Temmuz ayında ara zam alamayan asgari ücretlilerin alım gücü, enflasyon nedeniyle düştü. Bu nedenle milyonlarca çalışan, asgari ücret zammında alt sınırın en az yüzde 40 olmasını bekliyor. Ancak bu oranın daha da yükseltilmesini isteyenler de mevcut.

Asgari ücrete yapılacak zammın enflasyonu tetiklemesi endişeleri, işçileri düşündürüyor. Ekonomistler, asgari ücret zammı için yüzde 25-30’luk bir artış öngörüyor. Uluslararası kuruluşlardan gelen tahminler de benzerlik gösteriyor; Deutsche Bank, asgari ücretin yeni yılda yüzde 25-30 oranında artmasını beklediğini duyurdu.

Eğer zam oranı yüzde 25 olarak gerçekleşirse, net asgari ücret 21 bin 252 lira, yüzde 30 oranında bir artış olursa 22 bin 102 lira olacak.

Asgari ücret zammı beklentileri artıyor