TFF, Süper Lig’de 8. haftanın VAR kayıtlarını paylaştı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında yaşanan kritik anları aydınlatmak adına üç karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını paylaştı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında yaşanan kritik anları aydınlatmak adına üç karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını paylaştı. TFF’nin YouTube kanalında yayınlanan görüntüler, maçlarda yaşanan tartışmalı pozisyonlara dair alınan kararların detaylarını gözler önüne serdi. İşte o maçlar ve VAR incelemeleriyle alınan kararlar:

Kasımpaşa – Bodrum FK: Maçın 34. dakikasında Mamadou Fall’ın attığı gol, VAR uyarısıyla hakem Direnç Tonusluoğlu tarafından incelendi. Rodrigues’in Seferi’ye hava topu mücadelesinde faul yaptığı tespit edilince gol iptal edildi.

Başakşehir – Kayserispor: 46. dakikada Başakşehir lehine elle oynama gerekçesiyle penaltı kararı verildi. Ancak hakem Yasin Kol, VAR ekranından pozisyonu izledikten sonra elle oynama olmadığını belirleyip penaltı kararını geri çekti.

Gaziantep FK – Beşiktaş: 26. dakikada Beşiktaş’ın hücumunda Immobile ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Muhammet Ali Metoğlu, VAR tavsiyesiyle pozisyonu izledi ve kalecinin Immobile’ye temasını tespit ederek penaltı kararı verdi.

TFF, Süper Lig’de 8. haftanın VAR kayıtlarını paylaştı