Vali Demiryürek: “Kırşehir termal turizmde marka kent olmalı”

Vali Murat Sefa Demiryürek, yeni görevine hızlı başladı. İlk olarak şehrin tanınırlığını arttırmak düşüncesini ön planda tutan Vali Demiryürek'in asıl hedefi, Kırşehir'in termal turizm alanında marka kent olmasını sağlamak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KIRŞEHİR-BHA

İskenderun’da yaklaşık 2 yıl Kaymakam olarak görev yapan, 18 Eylül 2024 tarih ve 2024/321 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırşehir’e Vali olarak atanan Murat Sefa Demiryürek, yeni görevine hızlı başladı. İlk olarak şehrin tanınırlığını arttırmak düşüncesini ön planda tutan Vali Demiryürek’in asıl hedefi, Kırşehir’in termal turizm alanında marka kent olmasını sağlamak.

İskenderun Kaymakamlığı görevi süresince, gerek deprem felaketinde ağır yara almış bir kenti iyileştirmek için gösterdiği olağanüstü çaba, gerekse yeniden inşa edilen şehirdeki halkın moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmak anlamında sergilediği performans ile her kesimin takdirini kazanan Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir’in çehresini değiştirecek gibi görünüyor.

İki hafta içerisinde Kırşehir’in demografik yapısını analiz eden Vali Demiryürek, kentte yapımı devam eden Devlet Yatırımlarını da kısa süre içerisinde tamamlamaya kararlı. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Veysel Cıncık’ın ziyaretinde, tarım ve hayvancılık sektörünün ön planda olduğu Kırşehirde, şehrin tanıtımına katkı sunacak alternatif sektörleri teşvik etme düşüncesinde olduğunu ifade eden Vali Demiryürek, görev yaptığı her yerde olduğu gibi Devlet’in şefkat elini vatandaşa uzatıyor. Kırşehir’in bu günkü sosyal ve ekonomik yapısını bir yere not etmekte fayda var. Neden bunu söylüyoruz; Sayın Demiryürek’in farklı bir İl’e görevlendirildiği zaman, aradaki değişimi görebilelim.

Vali Demiryürek: “Kırşehir termal turizmde marka kent olmalı”