1 yılın bilançosu: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 909

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten itibaren sürdürdüğü saldırılarla katliama devam ediyor. Saldırıların birinci yıl dönümünde Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki son durumu açıkladı. Açıklamada, bir yıl içinde 41 bin 909 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 97 bin 303 kişinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca, 312 sağlık çalışanının öldüğü ve 986 sağlık personelinin tutuklandığı ifade edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

7 Ekim 2023’te İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırıların üzerinden bir yıl geçti. Bu saldırılar sonucunda on binlerce sivil yaşamını yitirdi veya yaralandı; milyonlarca Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıların yıl dönümünde düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki son durumu açıkladı.

Saldırılar sonucunda 41 bin 909 Filistinli hayatını kaybetti, 97 bin 303 sivil ise yaralandı

Yapılan açıklamalara göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda 41 bin 909 Filistinli hayatını kaybetti, 97 bin 303 sivil ise yaralandı. Sağlık çalışanları arasında 312 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, İsrail hapishanelerinde 4’ü de dahil olmak üzere toplam 986 sağlık personelinin tutuklandığı ifade edildi.

Saldırılar sırasında sağlık kurumlarının yüzde 65’inin hedef alındığı ve kalan sağlık tesislerinin aşırı dolulukla hizmet vermeye çalıştığı aktarıldı. Altyapı ve kanalizasyon sistemlerinin tahrip edilmesi nedeniyle güvenli içme suyu sağlanamaz duruma geldi, bu da hepatit, çocuk felci ve cilt hastalıkları gibi salgın hastalıkların yayılmasına yol açtı.

Sağlık sektörünün sistematik hedef alması, Gazze Şeridi’ndeki 2 milyondan fazla Filistinlinin temel sağlık hizmetlerine erişimini engelledi. Ayrıca, en az 50 bin hamile kadın doğum hizmetlerine ulaşmakta zorlanıyor.

1 yılın bilançosu: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 909