Kayıp büyükbaş hayvanlar Jandarma tarafından bulundu

Ardahan'da Eylül ayı içerisinde kaybolan 53 büyükbaş hayvan, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu bulunarak sahiplerine teslim edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARDAHAN-BHA

Ardahan’da Eylül ayı içerisinde kaybolan 53 büyükbaş hayvan, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu bulunarak sahiplerine teslim edildi.

İl genelinde vatandaşlar tarafından yapılan 28 kayıp hayvan ihbarı üzerine, Jandarma Asayiş Timleri ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) görevlendirildi. Zorlu hava koşullarına rağmen gece gündüz demeden sürdürülen arama faaliyetlerinde tüm imkanlar seferber edildi.

Titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda, kaybolduğu bildirilen toplam 53 büyükbaş hayvan, çeşitli noktalarda bulunarak sahiplerine iade edildi. Jandarma ekipleri, hayvan sahiplerine duyarlılıkları için teşekkür ederken, başıboş bırakılan hayvanların hırsızlık ve kazalara davetiye çıkardığını vurguladı.

 

Başıboş Hayvanlar Trafik Güvenliğini Tehdit Ediyor

Eylül ayı boyunca başıboş bırakılan hayvanlar nedeniyle Ardahan karayollarında 6 maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiği bildirildi. Trafik güvenliğini tehlikeye atan bu durum karşısında, sorumlu hayvan sahiplerine adli işlem başlatıldı.

Hayvanlarının bulunarak kendilerine teslim edilmesinden memnuniyet duyan vatandaşlar, jandarma ekiplerine ve devlete teşekkürlerini ilettiler. İl Jandarma Komutanlığı ise can ve mal güvenliği için özellikle karayolları çevresinde hayvanların başıboş bırakılmaması gerektiği konusunda halkı uyardı.

Kayıp büyükbaş hayvanlar Jandarma tarafından bulundu