TOBAV’dan sert tepki: Devlet tiyatroları’na yönelik asılsız iddialar kabul edilemez

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın “Çalışmayıp maaş alan oyuncular vardı. Lale Devri bitti” şeklindeki açıklaması, sanat camiasında büyük yankı uyandırdı. Karadağlı’nın sözleri üzerine, eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in benzer ithamları tartışmaları alevlendirirken, Devlet Tiyatroları Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Hakan Bakar/SİVAS-BHA

TOBAV tarafından yapılan yazılı açıklamada, Karadağlı ve Birecik’in ifadelerinin Devlet Tiyatroları’na yönelik asılsız ve yersiz eleştiriler içerdiği vurgulandı. Açıklamada, sanatçıların yoksulluk sınırında çalışmak zorunda kaldığı bu dönemde, bu tür söylemlerle Devlet Tiyatroları’nın köklü yapısının hedef alındığı ifade edildi.

TOBAV’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Merak ediyoruz, Devlet Tiyatroları’na yönelik bu eleştirilerinizin arkasında, daha önce başarı gösteremediğiniz sınavlardan kaynaklı bir intikam isteği mi bulunmaktadır? Yoksa Devlet Tiyatroları gibi köklü bir sanat kurumunu itibarsızlaştırarak yok etmeyi mi arzuluyorsunuz?”

Ayrıca, TOBAV, eski Genel Müdür Nejat Birecik’in sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirileri de sert bir dille eleştirerek, Birecik’in bu kuruma tekrar dönme arzusunda olduğunun aşikâr olduğu belirtildi. Sanat kurumlarını ve çalışanlarını kamuoyu nezdinde küçük düşürme çabalarının sanata ve sanatçılara zarar verdiği ifade edilen açıklamada, “Sanat yönetimi ve icrası, zarafet ve nezaket gerektirir. Ne yazık ki, sizin beyanlarınızda bu erdemlerden eser bulunmamaktadır” denildi.

TOBAV, sanat kurumlarının, sanatın ruhuna uygun bir şekilde yönetileceği günlere olan inançlarını koruduklarını belirterek, kamuoyunun ve sanatseverlerin takdirini beklediklerini vurguladı.

TOBAV’dan sert tepki: Devlet tiyatroları’na yönelik asılsız iddialar kabul edilemez