İsrail medyası Hizbullah’ın yeni liderini vurduğunu açıkladı!

İsrail uçakları, Hizbullah'ın yeni lideri olarak belirtilen Safiyuddin'i hedef aldı. İsrail medyası, Safiyuddin'in öldüğünü iddia etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Son 2 haftadır Lübnan’da binin üzerinde insanı katleden İsrail ordusu, bu gece Beyrut’ta birçok noktaya hava saldırıları düzenledi.

İsrail medyasına göre, saldırının hedefinde Hasan Nasrallah’ın haleflerinden biri olan Haşim Safiyuddin vardı. İsrailli yetkililer de yaptıkları açıklamada, Beyrut’ta şu anda hedef alınan kişinin Nasrallah’ın halefinin olduğu bilgisini verdi. Beyrut’un güneyinde, İsrail’in hava saldırıları sırasında arka arkaya yoğun patlamalar duyuldu.

İsrail, Beyrut’un güneyine yönelik saldırılarını artırırken, 23 Eylül’den bu yana en şiddetli patlamalardan biri gerçekleşti. Art arda meydana gelen patlamalar, binalarda ciddi sarsıntılara yol açtı.

İsrail ordusu, Hizbullah’ın füze üretim projesinin önemli isimlerinden Muhammed Yusuf Oneissi’nin de öldürüldüğünü iddia etti. Ordu, Beyrut’a gerçekleştirilen hava saldırılarına dair yazılı bir açıklama yaptı.

İsrail medyası Hizbullah’ın yeni liderini vurduğunu açıkladı!