‘Siberağ-9’ operasyonları: 115 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen "Siberağ-9" operasyonları sonucunda yasa dışı bahis ve çevrim içi çocuk müstehcenliği gibi bilişim suçlarına karışan 115 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 17'sinin tutuklandığını bildirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 19 ilde “Siberağ-9” operasyonlarının Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonlar, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon illerinde gerçekleştirildi. Yerlikaya, 4 gün içerisinde 115 şüpheliden 17’sinin tutuklandığını, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 96’sının işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 36 milyon lira değerinde 3 ev ve 3 araca satılamaz/devredilemez şerhi konulduğu ve yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği bilgisini verdi.

Siber suçlar ve suçlularla mücadelede kararlılığın sürdüğüne vurgu yapan Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve bu operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” şeklinde ifadelerde bulundu.

‘Siberağ-9’ operasyonları: 115 şüpheli yakalandı