AKK, Tarihi Kentler Çalışma Grubuyla kent tarihine sahip çıkıyor!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Tarihi Kentler Çalışma Grubu toplantısı yaptı. Toplantıda Cumhuriyetin ilanına ev sahipliği yaparak başkent olma özelliği taşıyan Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerinin korunmasına dikkat çekildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Tarihi Kentler Çalışma Grubu toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara Kent Konseyi’ndeki toplantıya mimar ve iç mimarlar, muhtarlar katılım gösterdi. Divan Başkanlığını AKK Yürütme Kurulu (YK) Üyesi, Meclis ve Çalışma Grupları Genel Sekreteri Ömer Şan’ın yaptığı toplantıya Vali Dr. Enis Yeter, AKK Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, AKK YK Üyesi ve Türkiye TMMOB İç Mimarlar Odası Başkanı Emrah Kaymak ile AKK Çalışma Grubu Koordinatörü ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi YK üyesi Oğuzhan Bozdağ katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ömer Şan, Ankara’nın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaptı. Başkent olma vasfı taşıyan Ankara’nın tarihi ve kültürel yapısının korunmasının öneminin altını çizerken Tarihi Kentler Çalışma Grubunun ilk toplantısında çalışma prensiplerine ve projelerine dair önerilerin alınacağını söyledi.

AKK Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, Ankara’nın kültürüne ve tarihine dikkat çekerek, “Ankara, başkent olmasının yanında kültürel mirasıyla da tarihimizde önemli bir yere sahip. Bu nedenle burada hep birlikte kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmak istiyoruz.” dedi.

“Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdeyiz”

Emrah Kaymak, Cumhuriyet’in kuruluşuna ev sahipliği yapmış bu şehrin kültürel dokusunun korunmasının gerekliliğine dikkat çekti. Kaymak, “Tarihi kentler çalışma grubu bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdeyiz. Polatlı Belediyemiz Gordion kenti için ciddi çalışmalar yaptı. O döneme ait yaşam koşullarını, barınma yerlerini, kıyafetleri bizim kültürel mirasımızı devam ettirecek çalışmalar. Bunlara katkı sunmayı istiyoruz. AKK çatısı altında çalışma grubumuzla herkesin bilgi, birikimi ve farklı görüşünden faydalanacağız. Ankara kentinin kültürüne, mimarisine katkı sunmak disiplinindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Tarihi Kentler Çalışma Grubu Koordinatörlüğüne Dr. Enis Yeter ve başkanlığına ise Emrah Kaymak oybirliği ile seçildi. Toplantı gelecek dönem projelerine ilişkin önerilerin istişare edilmesi ile sonlandı.

AKK, Tarihi Kentler Çalışma Grubuyla kent tarihine sahip çıkıyor!