KOOPBAKKAL İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR: ÜRÜNLER YIL BİTMEDEN RAFLARDA OLACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOOPBAKKAL İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR: ÜRÜNLER YIL BİTMEDEN RAFLARDA OLACAKTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında imzalanan ve aralarında Tokat’ın da bulunduğu 6 ilde uygulanacak “Koop Bakkal” projesinde Tarım Kredi Kooperatifi Şeflerinin başvuru yapan bakkalların projeye uygunluk şartlarını sahada denetlemeye başladı. Ürünlerin ise yılbaşı gelmeden projeye dahil bakkal raflarında olması bekleniyor

Piyasadaki fiyat artışlarının regule edilebilmesi ve arz-talep dengesinin oluşmasının sağlanması bakımından serbest piyasa koşullarında çok önemli görülen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında 9 Kasım’da imzaları atılan Koop Bakkal projesinin hayata geçmesi için hazırlıklar sürüyor. 18 Kasım’a kadar başvuruların süreceği projede başvuru tarihinin uzatılma ihtimali de var. Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin başvuru yapan bakkalların raflarında ne zaman yerini alacağını Tokat Bakkallar Odası Başkanı Şaban Kaya’ya sorduk.

Konu hakkında açıklama yapan Şaban Kaya, “Şuanda projeye esnafımızın ilgisi oldukça iyi. Başvurular sürüyor. Cuma gününe kadar başvurular sürecek ama başvuru tarihi biraz daha uzayabilir” dedi. Yaklaşık 10 gün içinde başvuruların tamamlanması beklenen projede bir yandan da Tarım Kredi Kooperatifi Şeflerinin başvuru yapan bakkalların projeye uygunluk şartlarını sahada denetlemeye başladığını söyleyen Oda Başkanı Kaya, Aralık ayı itibariyle yılbaşı gelmeden Tarım ve Kredi Kooperatif ürünlerinin projeye dahil bakkalların raflarında yerini almasını beklediklerini ifade etti.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

KOOP Bakkal olmak için aranan şartlar şu şekilde: En az 5 yıl bu işi yapıyor olması Dükkan metrekaresinin en az 75 en fazla 150 metrekare olması

ÜRÜNLER TARIM KREDİ İLE AYNI FİYATTAN SATILACAK

Ürünler Tarım Kredi Marketleri’nde hangi fiyattan satılıyorsa bakkallarda da aynı fiyattan satılacak. Bakkalın malı bittiğinde ise elektronik ortam üzerinden Tarım Kredi’den ürün talep edilecek ve tedarik sağlanacak.

300 BİN TL LİMİTLİ ‘PARAF BAKKAL’ KREDİ KARTI

Halbank ile ortak bir anlaşma imzalandı. Bakkallar bu konuda kredi konusunda da büyük destek alacak. Bakkallar yapılan anlaşmaya göre 300 bin TL limitli ‘Paraf Bakkal’ kredi kartı kullanabilecek.

Koop Bakkal projesinin ilk 6 ilde yürürlüğe gireceği aktarıldı. İşte Koop Bakkal proje illeri:Konya, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yozgat, Tokat. (Hüseyin Kömür)

KOOPBAKKAL İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR: ÜRÜNLER YIL BİTMEDEN RAFLARDA OLACAK