Bakan Uraloğlu açıkladı; İç hat ek uçak seferleri geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İç hatlarda yeni planlama hayata geçiriyoruz. Sefer sayılarını artırmış olacağız. Bakanlık olarak hava yolu şirketlerinin bu planlamaların takipçisi olacağız” dedi. Bakan Uraloğlu Rize-Artvin Havalimanı içinde ek seferler konulacağını, Antalya uçuşlarının da başlayacağını müjdeledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA / BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk havacılığının geleceği ve havayolu taşımacılığında atılacak adımlara yönelik hava yolu firmaları ile toplantı gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu toplantı sonrası açıklamalarda bulundu:

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yaz dönemlerinde sefer sayıları ve yoğunluk nedeniyle uçuş sayıları talepleri ile karşılaştık. Bu talepleri dengeli, etkin ve verimli yapılması için hassasiyet gösteriyoruz. Bu yöndeki talepleri değerlendirdik.

4 hava yolu firması iç hat seferleri gerçekleştiriyor. 670 yolcu uçağımız ile 139 bin 103 yolcu kapasitemiz bulunuyor. Bugünlere kolay gelmedik. Ülkemizde 58 havalimanımız mevcuttur.

2023 yılında 214 milyonun üzerinde yolcu taşıdık. Uçuş sayımız 2 milyon 167 bin 19’a yükseldi. Türkiye semalarında her 15 saniyede bir uçak geçişi gerçekleşti. Yıl sonunda yolcu sayımızı 236 milyonun üzerine çıkmasını öngörüyoruz.

Bu artışlarla birlikte seferlerde artışlar olacak. İç hatlardaki karşılıklı 7 bin dış hatlarda ise 210 bin sefer gerçekleşiyor. Havayolu şirketlerimiz iç hatlarda sefer artışlarına destek olacak. Bu yılın sonunda dış hat uçuç noktamızı 349’a çıkaracağız.

İç hatlarda yeni planlama hayata geçiriyoruz. Sefer sayılarını artırmış olacağız. Bakanlık olarak hava yolu şirketlerinin bu planlamaların takipçisi olacağız.

Kış döneminde Sun Express 12 yeni iç hat seferi başlayacak. Bu kapsamda Rize- Artvin Havalimanından Antalya seferlerini başlatıyoruz. Yine Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum seferleri de başlıyor.

Hava yolu şirketleri planlamalarını tamamlayarak yeni iç hat seferlerini bize bildirecekler. Vatandaşlarımıza böylece daha iyi şartlarda uçuş imkanı sağlayacağız”

YENİ AÇILAN UÇAK SEFERLERİ

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI-ANTALYA,
ANTALYA-BURSA,
ANTALYA-ERZURUM,
ANTALYA-ŞANLIURFA,
İZMİR-ELAZIĞ,
İZMİR-NEVŞEHİR,
İZMİR-SİVAS,
İZMİR-ŞANLIURFA,
ÇUKUROVA-BURSA,
ÇUKUROVA-SAMSUN,
ÇUKUROVA-TRABZON
VE ÇUKUROVA-VAN SEFERLERİNİ BAŞLATIYORUZ.

Bakan Uraloğlu açıkladı; İç hat ek uçak seferleri geliyor