Trabzon Büyükşehir’in üniversite hazırlık kursu başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ve şu ana kadar 300 öğrencinin kayıt yaptırdığı ücretsiz üniversite hazırlık kursu, 8 Ekim Salı günü başlayacak.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın SARAL / BHA -TRABZON 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen desteği sağlayamaması nedeniyle iptali gündeme gelen üniversite hazırlık kursu hizmetini kendi imkanlarıyla sürdürecek. 8 Ekim Salı günü başlayacak olan kurslar, öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde önemli bir destek sunacak. Şu ana kadar kayıt yaptıran 300 öğrenciye, alanlarında uzman 18 öğretmen eğitim verecek.

GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gençlerin eğitimine verdikleri önemi vurgulayarak, “Gençlerimizin geleceği, bizler için en büyük önceliktir. Milli Eğitim Bakanlığı, mevzuat değişikliği nedeniyle öğretmen desteği sağlamayınca kursların iptali gündeme geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bütün giderleri üstlenerek kurslara devam kararı aldık. Öğretmen ücretlerini karşılayacağız, öğrencilere eğitim materyali desteği vereceğiz. Gençlerimizi mağdur edemeyiz. Her bir öğrencimizin üniversite yolculuğunda yanında olacağız. Bu kurslarla, çocuklarımızın hayalini kurdukları üniversitelere adım atmalarını sağlamak istiyoruz. Eğitimin sadece okullarda değil, toplumun her kesiminde desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Her zaman eğitime tam destek vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin başarılı bireyler olarak yetişmesi, sadece Trabzon’un değil, ülkemizin de geleceğini şekillendirecektir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Trabzon Büyükşehir’in üniversite hazırlık kursu başlıyor