Erhan Adem’den, bin 700 liraya çıkartılan sınav ücretine tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

24 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı sınavı için belirlenen bin 700 TL’lik başvuru ücretine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem tepki gösterdi. 

“Vatandaşlarımız, sınava girebilmek için bu kadar masraf yapmak zorunda bırakılmamalıdır”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 24 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı sınavı için belirlenen bin 700 TL’lik başvuru ücretine tepki gösterdi. Sınav ücretinin düşürülmesini isteyen Adem, “Vatandaşlarımız, sınava girebilmek için bu kadar masraf yapmak zorunda bırakılmamalıdır” dedi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı sınavı için belirlenen ücretin adaylar için ciddi bir mali yük oluşturduğunu vurgulayarak, ücretin revize edilmesi gerektiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çağrıda bulunan Adem, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2022 yılında 210 TL olan sınav ücreti bu yıl bin 700 TL’ye çıkarılmış. Bu fahiş artış, ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde zaten geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımız için büyük bir yük haline gelmiştir. Üstelik Ankara’ya gelecek olan vatandaşlarımız sadece sınav ücreti ödemekle kalmayacak, yol masraflarından konaklamaya kadar bir dizi harcamayı da üstlenecekler. Bu kadar büyük bir maliyet, sınavı kazanıp bayi olacak vatandaşlarımız için de sürdürülebilir değildir.”

 

Erhan Adem’den, bin 700 liraya çıkartılan sınav ücretine tepki