Başkan Yılmaz: Edremit Belediyesi Yolları Yapmakta Gecikirse Biz Yaparız “

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Yılmaz: Edremit Belediyesi Yolları Yapmakta Gecikirse Biz Yaparız “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bugün bir dizi açılış için Edremit’e geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine kattığı yerli üretim 25 adet Otokar Marka Centro araç lansmanını gerçekleştirdi. Ayrıca Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezini hizmete açtı.
Edremit Otogarında gerçekleştirilen açılış töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremitlilere söz niteliğinde bir cümle kullanarak. Toz içersinde olan yolları Edremit Belediyesi yapmazsa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yapacaklarını ve sezona hazırlayacaklarının altını çizdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı konuşmada dikkat çeken sözleri ile şu ifadeleri kullandı. Yılmaz; “ 2014 de belediye başkanı olduğumuzda Edremit e doğal gaz gelecek mi gelmeyecek mi? konuşmaları yapılırken, bugün her yer yapıldı. Merak etmesinler insanlar evlerinin önlerinde tozlar var. Bunun ile ilgili ilçe belediyemiz. Biraz daha gecikir ise, biz Balıkesir Büyükşehir’in gücüyle gelip, buradaki Edremitlilere müjde vererek biz bu işin altından kalkarız. Geliriz burayı sezona hazırlarız” dedi.
25 ARAÇ KÖRFEZ HALKININ HİZMETİNE GİRDİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Bugün Edremit’te yaptığı açılışta şu sözlere yer verdi.
“ Bugün güzel iki iş için buradayız. Bugün burada olmak bizim işleri nasıl yapıyoruz un göstergesidir. Bu 25 tane araç yerliyi desteklemenin bir sonucudur. Otokar a teşekkür ediyoruz. İnnovasyona değer vermenin sonucudur. Asıl, Güre Köyüne gittim oturuyorum. Dediler ki otobüs buraya kadar geliyor. Buradan sonra göbeği dönmüyor. Neden araç büyük birde, park edenler çok fazla ,bu park edenlerden dolayı otobüs sıkışıyor çok vakit kaybediyor. İnsanlarla bağrışılıyor, o zaman araçları küçültmemiz lazım dedim. Havran’a gidiyorsun arazi şartları belli. O arazi şartlarına uygun bir araba olması lazım. Başka yerlere gidiyoruz araçlara binerken, inerken sıkıntı yaşıyoruz. Yani bir şey şart. Küçük ergonomik, ama ne otobüs, ne de minibüs arada bir şey lazım. Var mı böyle bir şey dediğimizde Otokar imdada yetişti. Sağ olsunlar böyle bir konsept araç yapmışlar. Ayakta da yolcu alıyor. Engelli yolcuyu da alıyor. Bizim her türlü kontrol sistemimize uygun bir araç. Siparişi verdik keşke bira daha verseydik. Yetiştirdiler. Bugün hizmete alıyoruz. Ama dolaşınca ve vatandaşın ne dediğini anlayınca ona uygunu buluyorsunuz” dedi.
BÜYÜKŞEHİR SOKAK HAYVANLARININ YANINDA
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin bugün hizmete girdiğini söyleyerek, Körfeze hayırlı olsun dedi.
Yılmaz, “ Körfezimiz eşsiz güzellikte bir yer. Ama sadece burada bizler yaşamıyoruz. Bir de sokak hayvanları var. Bunlarda bizim hayatımızın bir parçası. Bu bölgede ne kadar VETBÜS ile hizmet etmeye çalışsak ta acil müdahale ve devamlı hizmet edebilmesi ve pansumanların yapılması gereken bir noktaya ihtiyaç var. Ve bununla ilgilide yaptığımız çalışmalar neticesinde şimdilik körfezde Edremit Sokak hayvanları tedavi merkezi yaptık. Ama bunun bir tanesini Ayvalık’a ve Burhaniye ye de bir tane daha yapıp bu bölgede ki tüm ihtiyacı tamamen karşılayacağız. Aynısından Bandırma’ya da yapıyoruz. Bu bir bakış açısı meselesi dir. Vatandaşı dinliyorsanız, çözümü kendi içinde buluyorsunuz. Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi Körfez’e hayırlı olsun” diye konuştu.
YILMAZ : YENİ PROJELER YOLDA
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yeni projelere imza atacaklarını söyleyerek, “Her belediyenin bütçesi var. Ama dertlenip sonuç almak için bir araya gelenlerin oluşturduğu zaman sonuç ortaya çıkıyor. Sonuç alabilmek herkesin hatti değil. Becerebildiği şeyde değil. Sonuç almak için bir irade, bir başkanlık, bir ekip çalışması gerekiyor. İşte bununla ilgili şu yol üzerinde yani Altınoluk’a giden yol üzerinde ki dertlerimiz belli. Garajlara ihtiyaç var. Garajların haricinde duraklara ihtiyaç var. Durakların kaliteli olması gerekiyor. Minibüsçüler durakların yerlerini kendilerine göre belirledikleri an, bir plan ve disiplin olmazsa kazalara sebebiyet veriyor. Bunlar için önce cepleri yaptık. Sonra durakları yaptık. Şimdi bu terminali yaptık. Şimdi Altınoluk’u yapıyoruz ve Akçay’a başlayacağız. Bu terminaller sürati ve konforu sağlayacak ve iç denetimi sağlayacak. Biz bu işi yaparken ana yol üstünde bizim işimiz değil. Ama baktık ki trafik sıkışıklığı vatandaşımıza özellikle transit geçenlere değil. Burada bu yolu sürekli kullananlara ızdırap oluyor. Zeytinli Kavşağını planladık. İnsanlarımız önce dediler ki Ya bunu yaptınız ama çok kazaya sebebiyet olacak. İstatistikler yalan söylemiyor. Kırmızı ışıkta dalıp kaza yapanlara oranla şu geçen sürede kaza oranı yüzde 70 azaldı. Şu ana kadar zeytinli kavşağında üç adet kaza tespit edildi. Diğerleri çizilme veya gün içersinde olan kazalar. “ dedi
AKÇAY KAVŞAĞI YAPILACAK
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Akçay içinde kolları sıvadıklarını söyledi Yılmaz yaptığı konuşma da ; “ Akçay içinde çalışıyoruz. Allah nasip ederse haziran ayından önce Karayollarında projeyi devir alabilirsek. Orada da bir düzenleme yapıp Akçay Kavşağı rahatlatacağız. Ülkü yolunda inşaata başladık. Açılışları yaptıktan sonra orayı ziyaret edeceğiz. Bu ne demek oluyor Ülkü yolu, bisiklet yolunun olduğu kaldırımın olduğu ve iki aracın karşılıklı gidip gelebildiği bir yol olacak. Bu yol Akçay ı çok rahatlatacak, Zeytinli’ yi çok rahatlatacak bir güzergâh olacak. Yani insanlar o yolu kullanmayı tercih ettiklerinde bizim Akçay’a giriş yoğunluğumuz azalacak. Zeytinli yolunu da yaptık. Biraz daha rehabilite ettiğimizde insan sayısı dağılmış olacak. Trafiği kısmı olarak azaltacağız.Bir derdimiz var bizim. Derdimiz de çok hızlı bir şeklide Körfezi olması gereken bir noktaya getirmek. Bunun önceliği arıtma, doğalgaz, öncelliği trafik, önceliği çevre düzenlemesi. Bunların hepsi ile ilgili çalışma yapıyoruz. “ diye konuştu.
Yılmaz; “ Bizler 2014’de belediye başkanı olduğumuzda Edremit e doğal gaz gelecek mi gelmeyecek mi ? Konuşmaları yapılırken, bugün her yer yapıldı. Merak etmesinler insanlar evlerinin önlerinde tozlar var. Bunun ile ilgili ilçe belediyemiz. Biraz daha gecikirse, biz büyükşehirin gücüyle gelip buradaki Edremitlilere müjde vererek biz bu işin altından kalkarız. Geliriz burayı sezona hazırlarız. Hiç ayrım yapmıyoruz. Yani bu siyasi partinin başkanı biz buna hizmetleri yürüsün diye, her şeyi en makul şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ve kim olursa olsun Balıkesir’e hizmet ediyorsa onun söyleyecek sözü de vardır. Dinlenecek tarafı da vardır .Biz bu gözle bakıyoruz. Balıkesir için güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işleri biz yaptık, o yaptı kavgasına girmeden yapıyoruz. En önemlisi sonuç vatandaşın memnuniyetidir. Eğer vatandaş memnunsa biz yaptığımız işi layıkıyla yapıyoruz diye düşünüyoruz. Bununla ilgili de ne olursa olsun çalışıyoruz. “ dedi. (10numarabasın)

Başkan Yılmaz: Edremit Belediyesi Yolları Yapmakta Gecikirse Biz Yaparız “