Avni Akyol, vefatının 25. yılında mezarı başında anıldı

Kültür ve Milli Eğitim Eski Bakanı Düzceli Avni Akyol vefatının 25. yılında mezarı başında anıldı.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’nin yetiştirdiği önemli Devlet Adamı, eğitimci ve siyasetçi Milli Eğitim ve Kültür Eski Bakanı merhum Avni Akyol vefatının 25. Yılında Düzce Şehir Mezarlığı’nda bulunan kabri başında özlemle anıldı.

Kültür ve Milli Eğitim eski Bakanı Avni Akyol, 30 Eylül. 1999 tarihinde cenaze için gittiği Bolu’nun Gerede ilçesinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Vefatının ardından her 30 Eylül’de sevenleri tarafından anılan merhum bakan Akyol bu defa 25. Ölüm yıldönümünde yoğun yağış altında toplanan sevenleri bir kez daha Akyol’a karşı vefa ve sevgi örneği sergilediler.

EDİRNE ESKİ VALİSİ DURSUN ALİ ŞAHİN ANMA PROGRAMINDA

Düzce Şehir Mezarlığı’ndaki programa Edirne, Yalova ve Giresun eski valisi Düzceli Dursun Ali Şahin, Düzce Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İstanbul Üsküdar ve Bolu eski Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer başta olmak üzere Avni Akyol’un kızı Defne Akyol Çevirir ile damadı Dr. Necati Çevirir de hazır bulundu. Ayrıca programda Avni Akyol’un sağlığında kurmuş olduğu “Avni Akyol Ümit Kültür ve Eğitim Vakfı” müdiresi Nihal Altındağ başta olmak üzere çalışanları ile kısa adı “Düzce Hayder” olan “Düzce Haymanalılar Derneği“ Başkanı Erkan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Avni Akyol’un sağlığında siyasi anlamda yanında yer alan dönemin Anavatan Partisi Düzce Belediye Meclis Üyesi Pekintaş Düzce Fabrika müdürü Faruk Darıyerli’de programda hazır bulunanlar arasında yer aldı.

Yalova, Giresun ve Edirne eski Valisi Dursun Ali Şahin, merhum Akyol’un bakan olduğu dönemde genç bir bürokrat olarak Ankara’da görev yaptığını hatırlatarak “Akyol’un Düzce sevdalısı olmasının yanında milli eğitim camiasındaki etkisinin hiç unutulmayacağını” dile getirdi. Vali Şahin : “Akyol, planlı düzenli ve Milli Eğitim konusunda özellikle donanımlı bir değerdi. O’nu unutmadan genç nesile tanıtmamız gerekir” dedi.

AYDIN “AKYOL, GEÇMİŞİ ÖĞRETMEN OLAN BİR BAKANDI”

Düzce Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’da Avni Akyol bakanımızı rahmetle ve minnetle andıklarını belirterek “Bakanımız Akyol, öğretmenlikten gelerek bakanlık yapmış örnek bir şahsiyettir. Geçmişi öğretmen olan bir bakan olarak hep anıldı. O hep öğretmenin yanında oldu, gençliğin imarı için eğitimde sevgiyi esas alan bir eğitim sürecinin çabası ve çalışması içindeydi. Mekanı cennet olsun” dedi.

SEZER “AKYOL, BOLU’NUN HER DERDİNİ KENDİNE DERT EDİNDİ”

Akyol dönemi bürokratlarından Üsküdar eski Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer’de yaptığı konuşmada Düzceli olmasına rağmen Avni Akyol’un Bolu’lular tarafından da hep sevilip sayıldığını dile getirerek: “O sadece Düzce için değil Bolu’nun ve Bolu halkının da sürekli sorunlarını mecliste gündeme getirmiş ve Bolu’nun sesi ve soluğu olmuştur. O Bolu’nun her derdine kendine dert edinmiştir. O yüzden Bolu halkı da Akyol’u çok sever” dedi.

AİLE ADINA “DR. NECATİ ÇEVİRİR” KONUŞTU

Aile adına anma programında kızı Defne Akyol Çevirir’le birlikte hazır bulunan Akyol’un damadı Dr. Necati Çevirir, sağanak yağışa rağmen anma programına katılarak Avni Akyol’u unutmadıklarını ortaya koyan konuklara teşekkür ederek “Aramızdan ayrılışının 25. Yılında böyle yağışlı bir günde O’na karşı olan özlem ve sevginizi, vefakar tavrınızı sergilediniz. Ailemiz adına teşekkür ediyoruz. Merhum büyüğümüz Avni Akyol’u unutmayacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.

“A.AKYOL ÜMİT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI” ORGANİZE ETTİ

Sağanak yağışa rağmen Avni Akyol’u vefatının 25. Yılında yalnız bırakmayan Düzceli sevenleri için “Avni Akyol Ümit Kültür ve Eğitim vakfı” tarafından hazırlanan programda Düzce’li İmam Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından getirilen dua ile program son buldu. Program sonunda katılımcılara Akyol ailesi “A.A. Ümit Kültür ve Eğitim Vakfı” tarafından “un helvası” ikramın bulunurken; Düzce HAYDER ’de programa katılanlara “lokma” ikramında bulundu.

Avni Akyol, vefatının 25. yılında mezarı başında anıldı