Dışişleri Bakanlığından Lübnan’daki Türk vatandaşları için açıklama: Deniz ve hava yoluyla tahliye

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüye gitme ihtimaline karşı vatandaşlarına yönelik bir açıklama yaparak, olası tahliye planlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüye gitme ihtimaline karşı vatandaşlarına yönelik bir açıklama yaparak, olası tahliye planlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bakanlık, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla deniz ve hava yoluyla tahliye edilmek üzere gerekli planlamaların yapıldığını duyurdu. Bu süreçte ilgili kurumlarla eşgüdüm içinde çalışıldığını belirten Bakanlık, vatandaşların tahliye edilmesi için alternatif planlar oluşturulduğunu bildirdi.

Tahliye sürecini koordine etmek için “Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi” kurulmuş olup, sahada çalışmaların Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden oluşan bir heyet tarafından yürütüldüğü açıklandı. Vatandaşların tahliye sürecine dahil edilebilmeleri için Konsolosluk Çağrı Merkezi üzerinden başvuru yapabilecekleri ve merkezin 24 saat hizmet verdiği belirtildi.

Ayrıca, vatandaşlardan Beyrut Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı’nın yapacağı duyuruları yakından takip etmeleri istendi. Bununla birlikte, diğer ülkelerin vatandaşlarının Türkiye üzerinden tahliyesine ilişkin esaslar da belirlenmiş olup, bu süreçte 20’ye yakın ülkeye destek verildiği ve gerekli hazırlıkların sürdürüldüğü ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığından Lübnan’daki Türk vatandaşları için açıklama: Deniz ve hava yoluyla tahliye