Bakan Tunç: Adli Tıp kurumunun fiziki kapasitesini daha da yükselteceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumu’nun maddi gerçeği ortaya çıkartarak adalet terazisini dengelediğini vurgulayarak, “Adli Tıp Kurumuyla ilgili fiziki kapasiteyi daha da yükseltecek yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Yarın Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığımızın temelini atacağız” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara – BHA

Adalet Bakanı Tunç, adli tıp biliminin yargının gerçeği arama yolculuğunda kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Ankara’da yeni Adli Tıp Grup Başkanlığı Binasının temelinin 2 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek törenle atılacağını belirten Bakan Tunç, binanın 6 birimden oluşacağını kaydetti.

ADLİ TIP SAYESİNDE KARANLIKTA KALMIŞ OLAYLAR AYDINLATILIYOR

Adli tıbbın sağladığı kanıtlar sayesinde, karanlıkta kalmış olayların aydınlandığını, suçlular hak ettikleri cezayı alırken masumların da özgürlüklerine kavuştuğunu dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes adli tıbbın adalet terazisinde eşit olarak yer alır. Çünkü adli tıp tarafsızdır. Onun görevi, yalnızca gerçeği bulmak ve adaletin terazisini dengelemektir. Yalnız ceza hukuku alanında değil, özel hukuk uyuşmazlıklarında da Adli Tıp Kurumunun yapacağı analiz ve tespitlerin önemi oldukça büyüktür. Böylesine önemli bir görevi hakkıyla yerine getiren ve 200 yıla yaklaşan tarihi ile Adli Tıp Kurumu her geçen gün kapasitesini artırarak delillerin kesinleştirilmesinde adalet teşkilatının ayrılmaz parçası olmuştur.”

ANKARA ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI BİNASININ TEMELİ ATILIYOR

Ankara yeni Adli Tıp Grup Başkanlığı binasında, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Morg İhtisas Daire Başkanlığı, Kimya İhtisas Daire Başkanlığı, Biyoloji İhtisas Daire Başkanlığı, Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ve Fizik İhtisas Daire Başkanlığı birimleri bulunuyor.

Zemin ve 4 kat olmak üzere, inşaat alanı 43 bin 695 metrekare olarak tasarlanan binada 147’si kapalı, 232’si açık olmak üzere toplam 379 araçlık otopark bulunuyor.

Bakan Tunç: Adli Tıp kurumunun fiziki kapasitesini daha da yükselteceğiz