Giresun Milletvekili Nazım Elmas Sağlık Yatırımlarımız Devam Ediyor

AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi PET-CT Merkezi ve yeni yapılan Yoğun Bakım Merkezi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GİRESUN-BHA

AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas inşaat alanında yaptığı açıklamada; “Sağlık alanında birçok hizmeti şehrimize kazandırıyoruz. Hemşerilerimizin il dışına çıkmadan Giresun’da tedavilerinin gerçekleşmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kanser hastalığının erken teşhis ve tedavisini sağlayan PET-CT cihazı da bu anlamda hastalarımız için son derece önemli bir cihaz.

Bugün, birkaç ay içinde faaliyete geçerek hastalarımıza hizmet verecek PET-CT cihazının kurulacağı merkezdeki çalışmaları ve yeni yoğun bakım merkezi inşaatını yerinde inceleyerek idareci ve yetkililerden bilgi aldık.” dedi.

Nazım Elmas; “Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bu yıl açılan Kanser Merkezi (Radyoterapi, Kemoterapi, PET-CT) ile hastalarımıza daha fazla alanda hizmet vermeye devam ediyor. Giresun’da 2020 yılında 16 adet olan Kamu Hastanesi 2024 yılında 21’e ulaştı. Sağlık tesislerinde hasta memnuniyeti öncelikli, nitelikli ve hızlı hizmetin verilmesi amacıyla son dönemde ilimize çok sayıda yeni doktor atandı.

Şehrimize kazandırdığımız yeni ambulanslarla 58 olan ambulans sayımızı 63’e çıkarttık ve böylece acil sağlık hizmetlerimizde hastalarımıza daha hızlı bir şekilde hizmet verebiliyoruz. Yatak sayısındaki artış ile şehir dışına sevk edilen hasta sayımızda ciddi oranda azalma mevcut. 1378 olan yatak sayımızı, 450 tanesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde olmak üzere il bazında 1769’a çıkarttık. Bu sayıya yeni yapılacak ek binalardaki yatak sayısını da eklediğimizde toplam 2500 civarı yatak sayısına ulaşacağız. 2020 yılında şehir dışına yapılan sevk sayısı aylık ortalama 1550 iken bu sayı bugün 960’a düşmüştür” ifadesini kullandı.

Ayrıca Giresun’daki devam eden sağlık hizmetlerinden bahseden AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas; göz alanında kornea naklinin gerçekleştirilmesi, kalp ve damar alanında çocuk hastalara gerektiğinde anjiyo yapılabilmesi, ortopedi alanında menüsküs rahatsızlıklarında nakil merkezi olarak hastanelerimizde nakil işlemlerinin gerçekleştirilmesi, erken doğan bebeklerin göz tedavisi için video ROP cihazının kullanılması, beyin, kalp ve damar rahatsızlıklarında 2 adet anjiyografi cihazıyla hizmet verilmesi, bebek ve çocukların işitme kaybının erken teşhisinde şüpheye yer vermeyecek şekilde tespit gerçekleştiren BERA testinin ilimizde uygulanması gibi hizmetlere PET-CT cihazının da eklenmesiyle birlikte hastalarımızın başka illere yönlendirilmesinin önüne geçileceğini belirterek, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız özverili bir şekilde hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyor, açıklamasında bulundu.

AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas; “Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1300 tanesi MHRS, 1900 tanesi ayaktan olmak üzere günde 3200 hastaya tedavi hizmeti veriliyor. Aynı zamanda 500 civarı hastamız da her gün acil serviste tedavi görüyor. Giresunlu hemşerilerimizin sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanmasına büyük önem veriyoruz. Giresun’un sağlık alt yapısının geliştirilmesi konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ederken yeni atamalarla hekim sayımızı da sürekli arttırıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Nazım ELMAS, Milletvekili Ali TEMÜR ile birlikte Giresun’un her bakımdan gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, AK Parti iktidarları döneminde bugüne kadar Giresun sağlık hizmetlerine katkı yapan tüm AK Parti Milletvekillerine ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

Giresun Milletvekili Nazım Elmas Sağlık Yatırımlarımız Devam Ediyor