Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sakrum kırığına başarılı müdahale

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nde, hastanede bir ilk olarak sakrum kırığına Sakroalariliak vidalama tekniği ile müdahalede bulunuldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUĞLA-BHA

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde, hastanede bir ilk olarak sakrum kırığına Sakroalariliak vidalama tekniği ile müdahalede bulunuldu. Yüksekten düşme sonucu lumbosakral ve sakral vertebra kırıkları bulunan, şiddetli ağrı yaşayan, yürüyemeyen ve idrar yapamama sorunu olan yabancı uyruklu hasta, dış merkezden sevk edilerek hastaneye getirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ozan Aydoğdu, ekibinin destek ve katkılarıyla başarılı bir şekilde sakroalariliak vidalama ameliyatını tamamladı. Dr. Aydoğdu, hastanın ameliyattan 24 saat sonra sorunsuz bir şekilde yürüyebildiğini belirtti. Daha önce yaşlı hastalarda dejeneratif omurga deformitelerine yönelik olarak da bu tekniği başarılı bir şekilde uygulayan Dr. Aydoğdu, kullanılan bu yöntemin hastaların iyileşme sürecini hızlandırdığını ve yaşam konforlarına katkı sağladığını ifade etti.

Ameliyatın ardından yapılan açıklamada, bu tür cerrahi işlemlerde sakroalariliak vidalama tekniğinin omurganın kaybolan işlevselliğinin yeniden kazanılmasına büyük katkı sağladığı ve hastaların ağrılarında önemli ölçüde azalma sağladığı vurgulandı.

Başarılı operasyonun ardından beyin, sinir ve omurga cerrahisi asistan hekimleri, anestezi ve ameliyathane ekibi, klinik çalışanları ve hastane yönetimi, başta Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan olmak üzere ameliyatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür edildi.

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, Op. Dr. Ozan Aydoğdu ve beyin ve sinir cerrahisi ekibi, hastayı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayrıca, hastanın sürecini yakından takip eden Uluslararası Hasta Birimi görevlisi Türkan Mutlu’ya ve tüm sağlık ekibine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Hastane yönetimi, hastaya geçmiş olsun dileklerini sunarak, operasyonun ardından başarılı sonuçların alınmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sakrum kırığına başarılı müdahale