Sevgi bağının rengi Mavi oldu: Rena Nizami Düsseldorf’ta ilk konferansını verdi

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yaşayan Azerbaycanlı radyo programcısı, şair ve yazar Rena Nizami, konferans düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Murat Ali BLACH – İlhan KILIÇ/ DÜSSELDORF-BHA

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yaşayan Azerbaycanlı radyo programcısı, şair ve yazar Rena Nizami, düzenlediği konferansla katılımcıları derin bir sevgi bağında birleştirdi.

Mavi rengin huzur ve özgürlüğü simgelediği etkinlikte, “Sevgi paylaştıkça çoğalır” teması ön plandaydı.

“Mavi Sevgi Bağı” başlığı altında gerçekleştirilen konferansa, özellikle Azerbaycan Türkleri büyük ilgi gösterdi. Nizami’nin Almanya’daki ilk konferansı olması, sevenlerine onu yakından tanıma fırsatı sundu. Etkinlik, 28 Eylül tarihinde Stephan Caddesi’ndeki bir derneğin salonunda düzenlendi.

Konferans, şehitler anısına saygı duruşu ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunumlar eşliğinde ilerleyen etkinlikte, Rena Nizami insanlar arasında güçlü bir iletişimin ancak sevgi ve saygı ile mümkün olduğunu vurguladı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Nizami, katılımcıları sevginin birleştirici gücü etrafında topladı.

Konferansın interaktif bölümünde ise Nizami, katılımcıları on yıl öncesine ve geleceğe doğru bir yolculuğa çıkardı. Bu bölüm, katılımcıların geçmişleriyle yüzleşmelerine ve gelecekteki hayatlarını şekillendirmelerine yardımcı oldu.

Rena Nizami’nin konuşmaları, Düsseldorf’taki ilk konferansında izleyiciler üzerinde derin bir etki bıraktı.

 

Sevgi bağının rengi Mavi oldu: Rena Nizami Düsseldorf’ta ilk konferansını verdi