Cumhurbaşkanı Erdoğan Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışına katıldı ve açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, üç yıllık yoğun çabaların sonucunda bu önemli tesisin gençlerin ve basketbolseverlerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, merkezin Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Bu muazzam eserle İstanbul, tarih, kültür ve sanatın yanı sıra sporun da başkentlerinden biri olacak.” dedi.

Erdoğan, merkezin sadece modern bir spor kompleksi olmanın ötesinde, Türk basketboluna yetenek kazandıracak bir merkez olarak tasarlandığını ifade etti. “Sporcularımız, burada oynayacakları maçlarla tarih yazacak, milletçe hepimizin göğsünü kabartan başarılara imza atacak.” diyerek genç sporculara duyduğu güveni dile getirdi.

Basketbol Gelişim Merkezi’nin hem erkek hem de kadın millî takımları ile altyapı takımlarının yeni yuvası olacağını belirten Cumhurbaşkanı, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun da burada hizmet vereceğini açıkladı. Ayrıca, merkezin 8 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli bir basketbol lisesine sahip olduğunu belirterek, “Genç yeteneklerimizi bu lisemizde kapsamlı bir eğitimle yetiştirerek gerçek basketbol yıldızları olmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam anlamıyla bir vizyon projesi olarak nitelendirdiği bu merkezin Türk basketboluna büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, gençlere bu imkânı en iyi şekilde değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışında konuştu