Başkan Bakar: “50. Yıl Tasarımlar kitabı geleceğe önemli bir miras”

Prof. Dr. Uğur Tuztaşı ve Doç. Dr. Pınar Koç tarafından 50. Yıl İçin Tasarımlar kitabı çıktı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan BAKAR / SİVAS-BHA

Sivas Cumhuriyet Üniversitenin kuruluşunun 50. Yılına armağan olarak Prof. Dr. Uğur Tuztaşı ve Doç. Dr. Pınar Koç tarafından 50. Yıl İçin Tasarımlar kitabı hazırlandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünün gelecek planlaması için Mimarlık bölümü öğrencilerince hazırlanan projeler bir seçki halinde kitapta yayınlandı.

Yayınlan kitap içerisinde üniversitenin mevcut yerleşkesinde bulunan binaların eskimesi sonucuyla ortaya çıkan gereklilik ve yeni bir kampüs planlaması için hazırlanan projelerinin yanı sıra kitapta 50. Yıl anıtı projeleri de yer aldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Tuztaşı’yı ziyaret eden Sivas Turizm Derneği ve Anadolu Basın Birliği Sivas şube Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, “geleceğe önemli bir miras olarak bu kitaptan şehir olarak faydalanmamız lazım. İçerisinde gerçekten çok önemli seçkiler ve projeler yer almış. Bu kitabı sadece kampüs odaklı düşünmek biraz haksızlık olur. Gerçekten içerinde şehir merkezinde kullanıldığı vakit şehre ayrı bir değere katacak çalışmalar ve çizimler var. Bu çalışmalar eğer şehrin belli yerlerinde kullanılırsa bu seçkileri çizen öğrenci arkadaşlarımız içinde ayrıca bir motivasyon olur. Bizler hem üniversitemizi hem de şehrimizi bu 50. Yıl tasarımlarındaki modern çizgilerle daha da güzelleştirebiliriz. Kitapta emeği katkısı olan başta Uğur hocamız olmak üzere herkesin emeğine sağlık.” şeklinde ifade etti.

Ziyaretin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Tuztaşı, günün anısına fotoğraf çekinerek Sivas Cumhuriyet Üniversitenin kuruluşunun 50. Yılına armağan olarak çıkardıkları kitabı Gazeteci Hakan Bakar’a hediye etti.

Başkan Bakar: “50. Yıl Tasarımlar kitabı geleceğe önemli bir miras”