GÜNGÖR KAYA PLAZA İNŞAATI DUALARLA BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNGÖR KAYA PLAZA İNŞAATI DUALARLA BAŞLADIGüngör Kaya Caddesindeki Güngör Kaya Plaza’nın temeli il protokolünün katılımıyla, dualarla atıldı

Tokat’ın tanınmış simalarından siyasetçi, sivil toplumcu, hayırsever iş adamı, Merhum Güngör Kaya’nın ismi, tüm hayatını geçirdiği ve adının verildiği Güngör Kaya Caddesi üzerindeki Güngör Kaya Plaza’da yaşatılacak. Güngör Kaya’nın oğlu Avukat Süleyman Kaya ile yatırımının yapımını üstlenen İş İnsanı Mehmet Salt’ın organizasyonu ve il protokolünün katılımıyla inşaatta temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof Dr Bünyamin Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahri Bostancı, Ak Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Ak Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan ile Kaya Ailesinin fertleri, sivil toplum örgütü liderleri, siyasiler, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

“BENİM OKUMAMA SEBEP OLDU”

Temel atma töreni öncesinde konuşma için kürsüye davet edilen Avukat Süleyman Kaya, nazik davet için teşekkür ederek, anın verdiği duygusal durumdan dolayı; bu konuşmanın ailenin en büyüğü olan Hüseyin Aydın tarafından yapılmasını istedi. Hüseyin Aydın yaptığı konuşmada, merhum Güngör Kaya’yı ağabeyi olarak gördüğünü söyleyerek, ömrünü Tokat ve köyleri için harcayan yardımsever birisi olduğunu söyledi. Aydın: “İl başkanlığı, ilçe başkanlığı, ziraat odası başkanlığı gibi birçok görev yaptı. Kişisel olarak bir şey söylemek istiyorum. Benim okumama da sebep olan Güngör Ağabey’di. Herkese dokunan, köylülerin hizmetkarlığını yapan önemli birisiydi. Allah rahmet eylesin, bu eser şehrimize hayırlar getirsin” diye konuştu.

EROĞLU: “GENÇLER O’NU KENDİLERİNE ÖRNEK ALACAK”

Bir sonraki konuşmayı ise Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yaptı. Başkan Eroğlu, Göngör Kaya ile şahsen tanıştığını yeri geldiğinde de siyasi öngörülerinden ve tecrübelerinden faydalanmak üzere tavsiyeler aldığı bir isim olduğunu söyledi. Tokat Belediyesi olarak eski adı Hızarhane Caddesi olan caddenin adının da Belediye Meclisi kararıyla Güngör Kaya Caddesi olarak değiştirdiklerine vurgu yapan Başkan Eroğlu: “İnşallah ismi böylece hem caddede hem de yapılan bu eserde yaşayacak. Gelecek nesillerimiz Güngör Kaya kim dediğinde, inanıyorum ki cevabı bulduklarında gençler O’nu kendilerine örnek alacaklar. Allah öyle güzel birlikteliklerde hepimizi buluşturmaya devam etsin. Ben Kaya Ailesine yatırımlarından dolayı teşekkür ediyor, merhum Göngör Kaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

ARSLAN: “BÜYÜK HİZMETLER YAPMIŞ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ”

Kürsüye son gelen isim ise Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan oldu. Milletvekili Arslan: “Günkör Kaya Ağabeyime vefatının seneyi devriyesinde, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Güngör Amca babamın arkadaşıydı. Hakeza abisi Mithat Amca da abamın arkadaşıydı. Allah nur içerisinde yatırsın onları. Süleyman Kaya ile de uzun yıllar baroda birlikte çalıştık. Benim değerli bir meslektaşımdır. Güngör Amca hayatında, siyasette, ticarette Tokat’ta iz bırakmış, büyük hizmetler yapmış bir büyüğümüz. Ziraat Odasında uzun yıllar başkanlık yaptı, çiftçimize, Tokat’ın tarımına hizmette bulundu. Şimdi bugün de; evladı Süleyman Bey kardeşimiz Tokat’a hizmet etmek için her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Burada yapılacak binanın Tokat’ımızda yapılacak ticarete hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra il protokolü, hep birlikte kurdele kesimi yaparak, inşaatın temeline ilk betonu, uzaktan kumanda ile attı. (Hüseyin Kömür)

GÜNGÖR KAYA PLAZA İNŞAATI DUALARLA BAŞLADI